1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko je prošle godine zaradio Karlos Tavareš, prvi čovek Stellantisa?
Koliko je prošle godine zaradio Karlos Tavareš, prvi čovek Stellantisa?
0

Koliko je prošle godine zaradio Karlos Tavareš, prvi čovek Stellantisa?

372
0
Podelite sa prijateljima:

Dok se radnički sindikati Stellantisa u evropskim zemljama sve više bune zbog nedostatka posla i najava o mogućoj selidbi proizvodnje, uprava zarađuje enormne svote novca.

Početkom prošlog meseca imali smo priliku pročitati vesti da će Stellantis podeliti oko 2.600 otkaza u Francuskoj u naredne dve godine. Kao povod menadžment je naveo proces tehnološke transformacije koji je neophodan tokom elektrifikacije automobilskog portfolija ovog preduzeća. Sa druge strane, za direktore uvek ima dovoljno novca.

Karlos Tavareš je prošle godine, na ime njegove plate prihodovao nešto manje od 2 miliona evra. No, izvršni direktor Stellantisa ukupno je zaradio neverovatnih 19,15 miliona evra! Tu su uračunate razne premije i bonusi, tako da je šef ove kompanije inkasirao ogromnu količinu evropskih novčanica.

Nije Tavareš jedini koji se “pošteno ogrebao”. Slično je i sa izvršnim predsednikom Stellantisa, Džonom Elkanom. Elkan ima godišnju platu od “skromnih” 860 hiljada evra. Međutim, ukupno je primio čak 7,88 miliona evra, pre svega na osnovu dugoročnih podsticaja.

AutoRepublika 

(372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments