1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Amarok na novim crtežima
Volkswagen Amarok na novim crtežima
0

Volkswagen Amarok na novim crtežima

954
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen laganim kasom nastavlja da demistifikuje novu generaciju pikap kaminoneta koja će nastaviti s tradicijom korišćenja imena Amarok. Nekoliko crteža ovog očekivanog novajlije je već objavljivano u automobilskim medijima tokom protekle dve godine, a evo i nekih novih.

Prisetićete se najava o tome da će novi Amarok deliti platfromu s blizanačkim Fordom Rangerom, a oba noviteta nastupaju na tržištu već ove godine. Uzgred, Ford je ranije na ovu temu drugovao s proizvođačem potpuno drugačijeg imidža, odnosno s Mazdom, pa su bivši Ford Ranger i Mazda BT-50 zapravo identični auotmobili, s jedinom razlikom u pogledu stila.

Volkswagen izveštava da će novi „Vuk“ (pošto ime „Amarok“ to i znači kada se prevede sa severnoameričkog jezika Inuit) biti za deset sentimetara duži i širi automobil od prethodnika, pa će ukupna dužina tako narasti do kote od 5,35 metara. Sledstveno, to će doneti i više mesta za putnike na zadnjoj klupi.

Pod haubom će se ponovo naći stari as prepoznatljiv po indeksu V6 TDI, dok je deklarisana nosivost viđena na nivou od oko jedne tone. To praktično znači da će jedna Euro paleta tereta moći biti smeštena na zadnjoj osovini. Po navodima Volkswagena, novi model će više mirisati na “premijum” od onog koji je još uvek aktuelan, uključujući, odnosno uzrokovano baš spektakularnim dizajnom njuške, inspirisanim slovom X.

Za razvoj nove generacija pikap kamioneta su zaduženi timovi iz Australije (gde je sedište odnosne Fordove divizije) i iz Evrope, dok će konkretan model silaziti jedino s traka pogona u južnoafričkom gradu Silvertonu. Upravo tu je izgrađena fabrika pod kontrolom Forda.

Da podsetimo da se pikap kamionet ove marke, tokom prethodne generacije sklapao u nemačkom Hanoveru i Argentini, ali da se ovaj put to menja.

Za kraj ćemo još reći da je odlazeći Amarok predstavljen 2010. godine, što će reći baš davnih dana. Od tada je fakturisan ka oko 815 hiljada kupaca, a novinari su uglavnom hvalili kompletnost ovog proizvoda uz upućivanje zamerki na nedovoljno potentne motore.

AutoRepublika

(954)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments