1. Home
  2. Vesti
  3. Rumunski distributer BMW-a za koji dan kreće s prodajom Ineosa Grenadiera
Rumunski distributer BMW-a za koji dan kreće s prodajom Ineosa Grenadiera
1

Rumunski distributer BMW-a za koji dan kreće s prodajom Ineosa Grenadiera

4.12K
1
Podelite sa prijateljima:

Otpočela je proizvodnja terenca po imenu Ineos Grenadier, i zanimljivo je to što će se novi model koji mnogi mediji povezuju s originalnim Defenderom iz Land Rovera, naći i na nama susednom, rumunskom tržištu. Na prvi pogled, još je veća zanimljivost to što će za distribuciju istog biti zadužen ovlašćeni distributer vozila koja su razvijena od strane grupacije BMW.

Serijska proizvodnja je organizovana od strane kompanije Ineos Automotive pre nekih desetak dana, a za tu namenu je upodobljena nekadašnja Daimlerova fabrika u francuskom gradu Ambahu.

„Puno toga se izdešavalo od kada je započet projekat, negde 2017. godine. Ovo je novi važan događaj u istoriji automobilskog proizvođača zvanog INEOS Automotive,“ kazao je tom prilikom Mark Tenant, s mesta komercijalnog direktora kompanije. „Činjenica da smo dobacili do toga da organizujemo proces masovne montaže govori o tome koliko smo izdržljivi, žilavi i koliko smo intenzivnih napora uložili, mi kao ceo tim Ineos Automotive, a što uključuje i razvojne partnere i dobavljače. Hvala im svima, bliži se trenutak početka isporuka ka prvim kupcima.”

Čak i uprkos problemima koje svim proizvođačima zadaje deficit poluprovodnika, prvi primerci Grenadiera će ka kupcima već s uvodnim danima decembra. U tom smislu je kompanija i oformila mrežu od nekih dve stotine ovlašćenih prodajno-servisnih centara širom sveta.

Inače, Ineos Grenadier je pravi pravcati terenac. Sama šasija je u stilu iskonskih ofroudera, uz implementaciju spiralnih opruga s progresivnim otporom. Vozilo pokreću motori koje je razvio BMW. Nude šest redno postavljenih cilindara i mogu sagorevati benzin ili naftu. Kao i kod bavarskih aduta, Grenadierovi motori su upareni sa ZF-ovim osmostepenim automatskim menjačima s konvertorom obrtnog momenta.

Kodne oznake motora su B58 i B57, pa nije ni čudo što su Rumuni koji već rade distribuciju vozila za BMW, aplicirali i dobili priliku da prodaju i nove pulene Ineosa. Kompanija iz susedstva se zove Automobile Bavaria. Zanimljivo je pomenuti da je do sada već 26 Rumuna naručilo novajliju kom će se obradovati početkom sledeće godine.

AutoRepublika

(4121)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

BMW saloni garantuju da će cijena biti povoljna 😜