1. Home
  2. Vesti
  3. Yamaha odustala od razvoja automobila
Yamaha odustala od razvoja automobila
1

Yamaha odustala od razvoja automobila

272
1
Podelite sa prijateljima:

-Čuvena Yamaha ipak neće ući na tržište automobila. 

Kako su saopštili čelnici japanskog brenda, u ovom trenutku je veoma teško ući u automobilsku industriju, zbog velikih izazova i promena. Oni veruju da Yamahini proizvodi ne bi mogli da se nametnu u takvim uslovima, stoga je suspendovan bilo kakav dalji razvoj automobila.

Yamaha je do sada sarađivala na projektu automobila sa čuvenim Gordonom Marejom, čovekom koji je dizajnirao legendarni McLaren F1. Iz njihovog partnerstva izašla su dva konceptualna modela – Motiv i Sports Ride Concept koji su predstavljeni na Salonu automobila u Tokiju 2013. i 2015. godine.

Potonji model je bio posebno interesantan, jer je u pitanju bio sportski automobil čiji je veći deo karoserije bio izrađen potpuno od ugljeničnih vlakana. Yamaha nije davala konkretne informacije, ali se verovalo da je ukupna masa vozila bila manja od 900 kilograma.

Ovo nije prvi put da Yamaha eksperimentiše sa razvojem automobila. Daleke 1992. godine japanski brend predstavio je prototip superautomobila OX99-11 koji je koristio V12 agregat iz Formule 1.

Umesto automobila, čelnici Yamahe najavili su da će se fokusirati na matične motocikle i druge slične koncepte mobilnosti.

AutoRepublika 

(272)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

šteta što ni OX99-11 nikada nije ušao u serijsku proizvodnju, to bi bio pravi rival mclarenu f1