1. Home
  2. Prezentacije
  3. Cadillac InnerSpace kao bespilotno vozilo sa sofom i televizorom
Cadillac InnerSpace kao bespilotno vozilo sa sofom i televizorom

Cadillac InnerSpace kao bespilotno vozilo sa sofom i televizorom

198
1
Podelite sa prijateljima:

Dok je nastup Chevroleta, kao marke koja posluje pod kontrolom američkog koncerna General Motors bio, što se kaže „na licu mesta“ odnosno na Sajmu potrošačke elektronike (CES), dotle je uloga drugog brenda pod patronatom iste korporacije, Cadillaca bila više virtuelne prirode. 

Cadillac je upravo predstavio konceptno vozilo InnerSpace, u želji da dočara sopstveno viđenje luksuznog ličnog transporta u dolazećoj eri autonomne vožnje.

InnerSpace je izduženi i niski kupe s putničkom kabinom predviđenom za smeštaj dva putnika i sa ogromnim prtljažnikom. Proizvođač nam nije dao podatke, odnosno tehničke specifikacije pogonskog sklopa koji je zamišljen da ovde bude implementiran, a to je i razumljivo jer ovo što vidimo nije najava nekog serijskog modela, već je najpre demonstracija ideja za budućnosti, i to uglavnom u enterijeru.

Do pomenute kabine se stiže preko široko otvorivih vrata, ali je ulaz olakšan i time što se krov vozila futurističkog dizajna podiže. Na pragovima takođe postoje duboki izrezi.

Vetrobransko staklo predstavlja samo omaž automobilskoj tradiciji, jer napola pokriva ogroman zakrivljeni displej multimedijalnog sistema (u SMD-LED tehnologiji) sa sopstvenim softverom Ultifi, a koji je zasnovan na operativnom sistemu Linux.

Pogled u kabinu atraktivnog prototipa otkriva, tačnije potvrđuje da je InnerSpace zamišljen kao bespilotno vozilo, jer ne postoje nikakve komande, to jest izostaju volan i papučice.

Za uživanje putnika je postavljena prava sofa s bočnim podupiračima za laktove. Dodatno, komad pravog nameštaja je izdeljen po polovini, dok se ti delovi okreću kako bi se olakšao manevar putnika pri ulasku i izlasku iz automobila.

Set prateće opreme uključuje jastučiće, ćebad, papuče i rasklopive panele koji omogućavaju da se opruže noge. Cadillac se potrudio da putnici dobiju sve moguće preduslove za uživanje tokom vremena provedenog u automobilu. U tom duhu se i opredelio za posebne Goodyearove gume koje emituju veoma nizak nivo buke usled kotrljanja drumovima.

Kao što i rekosmo, za sada je sve ovo na slikama samo plod fantazije i bujne mašte inženjera iz američke firme. Novopredstavljeni prototip, zajedno uz prošle godine prikazane virtelne koncepte Cadillaca (šestosed SocialSpace u vidu šatla i PersonalSpacea u vidu letilice za prevoz jednog putnika, predstavlja paletu nazvanu Cadillac Halo Concept Portfolio.

Već sada je najavljen još jedan član te imaginarne porodice. Očekujemo da nam Cadillac donese i prijatnu kreaciju s imenom OpenSpace.

AutoRepublika

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
schumacher

Ovo konceptno vozilo je smeće iskreno , stramota za automobilsku industriju. Tvorcu ovog konceptnog vozila treba pod hitno dati otkaz.