1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chevrolet debitovao i s električnim krosoverom Equinoxom
Chevrolet debitovao i s električnim krosoverom Equinoxom

Chevrolet debitovao i s električnim krosoverom Equinoxom

219
3
Podelite sa prijateljima:

Celokupna automobilska javnost se tokom jučerašnjeg dana na američkom tlu divila debiju novog Chevroleta Silverado u električnom izdanju, ali ovaj model nije bio jedini novitet prezentovan od strane najveće divizije General Motorsa. Videli smo i kompaktni krosover Equinox, koji je takođe model na struju i za koji se veruje da će biti jedan od najjeftinijih novih električnih četvorotočkaša u Americi, onda kada se bude pojavio u prodaji.

Equinox zapravo nije nov model i u proizvodnji je još od 2004. godine. Do sada je prošao kroz tri generacije. Detalj koji privlači najviše pažnje je svakako onaj koji se tiče najavljene cena od samo 30 hiljada dolara, a radi poređenja da kažemo da je Ford Mustang Mach E za 14 hiljada „zelembaća“ skuplji, dok je za Teslu Model Y potrebno više izdvojiti čak 29 hiljada najmanjih zelenih novčaica. Zvuči pomalo previše dobro da bi bila istina, ali za sada ćemo verovati Chevroletu na reč.


Osim podatka koliko će olakšati novčanik svojim mušterijama, američki proizvođač vozila nije ulazio previše u detalje. Najavljeno nam je da će biti dostupan sa dva paketa opreme, i to s nazivom LT i RS. Nudiće se u slobodnoj i flotnoj prodaji.

Mediji uglavnom nisu krili iznenađenje koliko ovaj Equinox dobro izgleda, posebno ako se uporedi sa sadašnjom generacijom koja je još uvek pratila mnoge Opelove linije. Lako se prepoznaje da je u pitanju model Chevroleta, a to zahvaljujući obliku maske hladnjaka i dugačkim farovima širom celog vozila. Takvo osvetlenje je već viđeno na spomenutom Silveradu, i izgleda da postaje zaštitni znak Chevroleta. Ipak, još uvek nismo sigurni da li će biti rezervisani samo za električne modele ili ćemo stil sretati i kod onih pokretanih motorom s unutrašnjim sagorevanjem goriva.

Equinox se na američkom tržištu nudi samo sa 1,5-litarskim turbobenzincem sa 170 konjskih snaga, dok su moćniji 2,0-litarski turbobenzinac i 1,6-litarski turbodizel nedavno eliminisani iz ponude zbog male potražnje.

Pažnja je zatim prebačena i na autonomiju. Sa najavljenom niskom cenom, šanse su velike da će zapremina baterija biti jako mala i bićemo iznenađeni ukoliko Equinox EV bude u stanju da prevali više od 450 kilometara s jednim punjenjem pakovanja.

Bilo kako bilo, ovaj električni krosover se očekuje u izložbeno-prodajnim salonima tek 2023. godine. Chevrolet je takođe najavio i isto izdanje za nešto veći krosover Blazer. Taj model će se pojaviti u prodaji godinu dana kasnije, a trebalo bi da košta oko deset hiljada „zelembaća“ više.

Za jedan brend za koji se čini da nikako ne može da zasedne na zelenu granu, General Motors je veoma ozbiljno shvatio električne automobile i njegova budućnost definitivno zvuči blistavo.

AutoRepublika

(219)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Izgleda sjano i poželjno, i spolja i iznutra.

Goran Jurkovic

I cijena je vjerojatno u proizvodnji a u prodaji će biti duplo.

Bungi

Ako ne bude imao „roštiljske“ sklonosti kao Volt, biće super.Na kraju krajeva i vatrogasci su ljudi, nekad bi i oni odmorili.