1. Home
  2. Prezentacije
  3. Krosover Aston Martin DBX707 dobio novi enterijer i ostao bez slabijih verzija
Krosover Aston Martin DBX707 dobio novi enterijer i ostao bez slabijih verzija
11

Krosover Aston Martin DBX707 dobio novi enterijer i ostao bez slabijih verzija

105
11
Podelite sa prijateljima:

Krosover Aston Martin DBX pojavio se krajem 2019. godine i odmah postao bestseler engleske kompanije. Porodica je 2022. godine dopunjena vrhunskom verzijom DBX707, koja je postala najmoćniji luksuzni krosover. Sada je Aston Martin modernizovao DBX, ali od čitavog asortimana, samo je ta verzija DBX707 ostala u ponudi.

Slabije modifikacije su ukinute i neće biti zamene za njih.

Eksterijer krosovera nije pretrpeo gotovo nikakve promene. Od sada se kvake na vratima proaktivno izvlače ka spolja kada je centralna komanda dala nalog za otključavanje, a nova kućišta bočnih retrovizora se podešavaju zajedno sa reflektujućim elementima.

Opseg spoljašnjih boja obuhvata pet dodatnih nijansi: crna Epsilon, žuta Helios, zelena Sprint, Malahit i Aura. Konačno, druga zelena boja, Podium, više nije ekskluzivna za specijalnu verziju AMR23 Edition i sada je dostupna za farbanje „običnih“ automobila.

Glavne promene su u unutrašnjosti. Prednji panel ažuriranog krosovera napravljen je u istom stilu kao i sportski automobili DB12 i Vantage. Centralna konzola zapravo više nije tu; dugmad sa nje premeštena su u masivni centralni tunel.

Tamo se sada nalazi džojstik za upravljanje menjačem. Novi medijski sistem ima ekran od 10,25 inča i bežične protokole za Apple CarPlay i Android Auto.

Ispred vozača se nalazi instrument tabla dijagonale 12,3 inča i novi volan. Osim toga, već u bazi DBX707 je opremljen audio sistemom od 800 W sa četrnaest zvučnika, a uz doplatu se nudi oprema Bowers & Wilkins od 1.600 W koja ima čak 23 zvučnika.

Nema promena ispod haube. Aston Martin DBX707 i dalje pokreće twin-turbo motor AMG V8 4.0 koji proizvodi 707 KS i 900 Nm koji se prenose preko devetostepenog automatskog menjača sa mokrom spojnicom umesto pretvarača obrtnog momenta. Pogon je na sva četiri točka, ali se spojnica prednje osovine može voljno odvojiti. Standardne ugljenično-keramičke kočnice sa šestoklipnim mehanizmima takođe su ostale nepromenjene, sa diskovima prečnika od 420 mm napred i 390 mm pozadi.

Ali vazdušno vešanje i elektronski kontrolisani amortizeri sada su nanovo podešeni. Ubrzanje do 100 km/h traje 3,3 sekunde, maksimalna brzina je 310 km/h. Proizvodnja ažuriranih krosovera Aston Martin DBX707 počeće do leta.

AutoRepublika

(105)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

A emisija CO2 jedno 300 -400 grama 😀

Matija

Sirotinja ce da stedi CO2 da bi se elita vozikala u ovakvim jahtama na tockovima. Sta je tu novo?

MRN

A zato ovaj sa 2,3 tone „ekološki ubrzava“ za 3,3 sekunde 😊

Matija

Aston Martin komplet u drecavoj narandzastoj boji?! Gde je ovde engleska tradicionalna elegancija i otmenost? Bas me cudi sto mu nisu napravili jos vecu masku! 🙂 Sta, nema mesta? Ma moze da se savije oko coskova, sve do tockova! 🙂 Dimenzije Aston Martina su: 5039 x 1998 x 1680 mm, tezina 2245 kg – sve to sa gorivnim motorom! Sta ce biti kada dodje baterija? Mislim da bi bar premijum proizvodjaci morali da razmisle o dizajnu svojih SUV vozila – to su ipak sportska vozila a ne lokomotive! U tom smislu morali bi da budu upadljivo nizi i aerodinamicniji. To… Pročitaj više »

s mile

Kako bi bio moćan u British racing green… klasika i sa nekom bež bojom enterijera… ili black

Matija

…i drvo uz to! 🙂

Laki

Ništa ovde nema posebno lijepo.Fino je da su viseće „ekrane“ zaboravili.

Mess O'Bradovich

Resenje ovog zadnjeg dela mi nekako vise lici kao sledeca generacija Lagune 2, ono sto je trebalo da bude Laguna 3 sa sve kukovima. Mada mozda samo umisljam. Cekam Matiju za strucno misljenje.

Matija

Geometrija zadnjeg svetla je kopija konture njegove prednje maske. Takva forma pripada Astonu a ne Renaultu.

Mess O'Bradovich

Ima smisla, ima smisla.

Nik900

3.3 s do 100kmh au jbt za terenac ozbiljno ubrzanje