1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Rđa kao zla kob Mercedesa
Rđa kao zla kob Mercedesa

Rđa kao zla kob Mercedesa

6.56K
14
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je prinuđen da u servisne centre koje neguje pozove vlasnike primeraka vozila iz aktuelnih generacija A Klase i GLB Klase, kako bi školovane zanatlije pokušale da reše problem s komponentom na prednoj osovini koja je sklona koroziji i koju bi trebalo po potrebi zameniti na licu mesta.

Vest je preneo nemački specijalizovani medij auto-motor-und-sport.de odakle smo je i mi „pokupili“. Na upit redakcije ovog lista je reagovao i sam Mercedes objavom sledeće sadržine: „Na pojedinim vozilima A Klase (BR 177) i GLB Klase (BR 247), zaštita od rđe na elementu prednje osovine može biti nedovoljna da ga spase od korozije tokom godina eksploatacija koje su pred vozilom.“

Ograničena mogućnost kontrole vozila

U slučaju da nakon nekoliko godina eksploatacije, usled specifičnih vremenskih prilika, dođe do korozije na toj komponenti prednje osovine Mercedes upozorava da bi „to moglo, zavisno od stepena progresije razvoja rđe, moglo ugroziti čvrstinu i strukturu sistema oslanjanja prednje osovine, na koji način bi mogla biti ugrožena ili delimično nemogućena mogućnost upravljanja vozilom.“ Zbog prirode problem, vozač o ovome ne može imati informaciju unapred.

Širom sveta je razasuto ukupno 70.534 vozila sa značkom trokrake zvezde, a koja su pogođena ovim nedostatkom, dok je u matičnoj državi Mercedesa, ovako invalidnih vozila ukupno 6.594 komada. Nesrećni primerci su sklopljeni tokom 2019. i 2020. godine, ali nije obelodanjeno konkretno kakva je struktura nesrećnih primeraka između dve pomenute, korozijom ugrožene klase. Takođe, nema izveštaja ni o tome da li je zabeležena ijedna nesreća u saobraćaju, do koje bi doveo proizvodni defekt.

Pohvalno je to što je Mercedes, valjda pod teretom nebrojenih opoziva u poslednjih mesec, dva, otvorio linije namenjene informisanju srećnih vlasnika premijum vozila s greškom. Evo i podataka o telefonskim brojevima korisničkog centra u Nemačkoj: kodovi – 3390020, 3390021, 3390022) (00800/12777777).

O mnoštvu drugih, brzih i direktnih efekata rigoroznog plana štednje koji se sprovodi u Daimleru, uprkos tome što je kompanija izuzetnog finansijskog zdravlja, možete čitati ovde.

AutoRepublika

(6563)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Rđa presla iz Opela na Mercedes posto nema vise gdje izgleda 😂

Goran Jurkovic

A de zamisli ako Tesla kupi cijeli Mercedes što će se onda dogoditi?! O čemu Elon Musk razmišlja

TheStig

Vjerovatno razmislja kad ce da se seli na Mars. Ne zanima njega Tesla. Mogu se kladiti da se ne bavi vise ni sat dnevno Teslom.

Goran Jurkovic

Od 16 sati koje radi svaki dan nema toliko firmi da se ne bavi barem 3 sata sa Teslom.

Bungi

To ti kao duhovit.? 🤔

TheStig

Ne kao duhovit vec samo duhovit. Jesi se to uvrijedio?Imas Opela?🤣

Bungi

Imam neznalicu za sagovornika.

BB

Nije to obična hrđa, to je premium hrđa…
Sjećam se Sprintera, pa to je hrđalo u katalogu.

TheStig

Sjecas se Mercedesa tamo s pocetka milenijuna 😂Druze Opeli onako nisu rđali

Renault Terminator

Pošteno od Mercedesa…bar u ovom slučaju.

moron

Bruka. Teška.
Ali, nije prvi put Mercedesu ova vrsta gafa.

Iznogud Časni

Rugali se lanciji zbog ruskog čelika a decenijama sami imaju hrdju još u katalogu. Doduše , u tišini vrata su znali mijenjati, samo dodjes i reklamiraš kulanzantrag…nije to bila neka cifra da će ih zabiliti glava, u tišini da se ne talasa i ne rusi ugled.

BB

A i to je bila zamjena teza, nije u pitanju čelik (svaki hrđa) nego farba a čini mi de da je bila Britanska…

Iznogud Časni

Ma nisu je vakcinisali, da jesu letjela bi, tri – četiri doze godišnje i da vidiš ni H od hrdje.