1. Home
  2. Vesti
  3. BMW serije 1 u pokretnim slikama (VIDEO)
BMW serije 1 u pokretnim slikama (VIDEO)
7

BMW serije 1 u pokretnim slikama (VIDEO)

570
7
Podelite sa prijateljima:

BMW je predstavio svoj odgovor aktuelnom Mercedes-Benzu A klase, kao i budućem Audi A3 Sportbacku, a prezentaciju novog bavarskog modela možete pogledati OVDE.

Za one koji žele nešto više od serije 1 na vizuelnom planu, BMW je pripremio seriju video klipova, u kojima se fokus stavlja na dve različite verzije, 118i u Sportline paketu i perjanicu, M135 xDrive.

Lepo je videti da se Bavarci nisu samo „razmetali“ atraktivnim „hot hečom“ s pogonom na sve točkove, već su pažnju obratili i na „prizemniji“ model. Doduše nema informacija u vezi s eventualnim povratkom 116i, što znači da će 118i (model „mineralno bele“ metalik boje) poslužiti kao ulazni model. Ispod haube nosi 1,5-litarski trocilindarski turbo motor sa 140 ks i 220 Nm, koji se prenose na prednje točkove.

Automobil je težak 1.290 kilograma, a do „stotke“ mu je potrebno 8,5 sekundi, dok se kazaljka brzinomera zaustavlja na maksimalnih 213 km/h. BMW će ovu verziju nuditi sa standardnim šestostepenim manuelnim ili opcionim sedmostepenim automatskim menjačem s dvostrukom spojnicom.

BMW je 118i stavio u konfigurator, sa startnom cenom od 28.200 evra za model s manuelnim menjačem. Ukoliko ste više za Steptronic, cena raste za 2.000 evra. Što se tiče M135i sa AWD u „Misano“ plavoj metalik boji, za njega u Nemačkoj treba izdvojiti 48.900 evra. To ga čini za nijansu skupljim od Mercedesa-AMG A35 (47.796 evra) i Audi S3 Sportbacka (45.500 evra).

Tržišno lansiranje nove serije 1 je zakazano za septembar.

AutoRepublika

(570)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Što ga više gledam, sve mi je lepši …

TNT

Kod prošlog keca prednje sedište je moglo da se „lepi” za zadnju klupu, pa ako je to zadržano, prostor ti ne bi bio problem. Nosači za bicikle će postojati – i to bi tebi bilo u redu. A da li vredi onoliko više od konkurencije, pošto je to sada otprilike sve u klasi kada dobije prednji pogon, pitanje je. Možda je ipak stari porodični FWD favorit (ako razmišljaš o plavo-belom propeleru) 2GT (B klasa), sa sve zastarelim enterijerom, ipak bolji izbor?

Balkanboj

Za visoke ljude sa odraslom decom i prostorom za sve i svašta (pa i bicikle na nosačima) javlja se talentovani bmw 2 active tourer.

moron

Razumem da je ova jedinica sa FWD jeres i gadan šamar ljubiteljima jedinice. Sa druge strane, „Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“, tako da će neko ovu jedinicu gledati i kao veliki korak napred po raznim aspektima… Recimo, lakše je staviti lance za sneg na prednje, nego na zadnje točkve ( ne znam koje je ograničenje colaže bilo za lance kod prethodne jedinice?). A možda se lakše „odglavite“ u snegu i bez lanaca pomeranjem volana ulevo ili udesno … Neko bi i to pozdravio. Pa, onda, eto, imamo i verovatno bolji komfor za kolena zadnje klupe zbog promene položaja… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Dakle, totalno ludilo. O ceni pričam. Prema najavama, teško da će moći da se kupi iole pristojno opremljena verzija za manje od 35 hiljada evra, što je suludo puno para za toliko automobila. Pa do „juče“ je serija 3 (318d) sa motorom pune veličine dakle, koštala baš toliko.
Nemci su se toliko izbezobrazili da je to čudo jedno (već viđeno kod A klase….)
Naprave automobil koji je u proizvodnji jeftiniji od prethodne generacije bez ijednog unapređenja pogonskog sklopa, a cenu podignu za 40%. Bravo carevi!

moron

Pa, novi ceed HB 1,4 turbo sa 140 ks i AT počinje u Srbiji od 26.200 ( a da u tom paketu nema ni ACC ).
Koliko bi trebalo da košta onda nova jedinica? Kao ona sada? Na oglasima PA ih imaš u M paketu ( novih ) za 25.000.
Mora nova jedinica da bude skuplja i od stare. A i od KIE.

Balkanboj

Kako bez unapređenja pogonskog sklopa? A prednji pogon? A.
Koliko sati je tu utrošeno da se takav pogon prilagodi željama prosečnog bmw vozača, da skoro ne primeti obmanu. Pa onda LSD (ne onaj što se konzumira, već šper diff) u serijskoj opremi. Moraće da upotrebe sve bolje komponente sa polica koje već imaju spremljene za Mini.