1. Home
  2. Vesti
  3. Seat Leon Cupra za francusku žandarmeriju
Seat Leon Cupra za francusku žandarmeriju
2

Seat Leon Cupra za francusku žandarmeriju

436
2
Podelite sa prijateljima:

Francuska žandarmerija je odlučila da za nova patrolne automobile za brze intervencije odabere Seat Leon Cupru. 

Dobro ste pročitali, dakle ne radi se o Cupri Leon, već o španskom hečbeku prethodne generacije. Zašto su se baš tako odlučili ostaje nejasno, mada tamošnji mediji ističu da se radi pre svega o odličnoj nabavnoj ceni.

Francuske snage reda i zakona naručile su (za sada) 17 primeraka Seat Leon Cupre, a iz španske marke najavljuju da će im biti potrebno 5-6 nedelja pripreme jednog automobila za isporuku. Model koji su odabrali galski žandari koristi 2,0-litarski TSI agregat sa 290 ks.

Pored hečbek izdanja, Francuzi su poručili i karavanske primerke. Na konkursu se izgleda našao i Renault Megane RS, ali on nije odabran iz nekoliko razloga – viša cena, te nedostatak karavanske verzije. Podsetimo, tamošnja žandarmerija uveliko koristi Megane RS u ove svrhe, no aktuelni vozni park je slabo obnavljan u prethodnom periodu.

Mediji u Francuskoj navode da je velika većina interventnih automobila iz flote pregazilo ogromnu kilometražu, te je da pouzdanost postala veliki problem.

AutoRepublika 

(436)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

Pre Megana RS za to je sluzio Subaru Impreza. Zamenio ga je Megan ali ce po svemu sudeci RS izvedba biti brzo ukinuta. Seat Leon Cupra ukoliko se ne varam ima i integralni pogon pored karavan verzije, koju zandarmi vole zbog prakticnog aspekta. Razmatrao se i Focus RS, ali su na kraju u Fordu odlucili da odustanu od njega, ponuden je samo ST. Verovatno je i cena igrala vaznu ulogu, sve u svemu verujem da je Leon Cupra dobar izbor…

Zvezdan Božinović

Ma da, u principu, s Golfom i njegovim izvedenicama nema greške, izuzev možda cene.