1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche rastao na zapadu, ali je posrtao na najperspektivnijem tržištu
Porsche rastao na zapadu, ali je posrtao na najperspektivnijem tržištu
0

Porsche rastao na zapadu, ali je posrtao na najperspektivnijem tržištu

146
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač sportskih i luksuznih automobila, Porsche je povećao broj isporučenih četvorotočkaša za 3% u 2023. godini. To znači da je kontingent prodatih vozila Porschea dostigao 320.221 isporučenih jedinica širom sveta, pošto je rast tražnje u Evropi i Severnoj Americi nadoknadio osetan pad želje Kineza za posedovanjem automobila iz asortimana ovog konstruktora, saopštila je kompanija ranije danas.

Naime, obim evropskih isporuka je porastao za 12% na godišnjem nivou, isključujući domaće tržište Nemačke, koje je zabeležilo porast popularnosti Porschea od 10%, saopštila je firma sa sedištem u Cufenhauzenu. U Severnoj Americi, kompanija je zabeležila rast prodaje od 9%.

U Kini je, tokom 2023. godine, elan kupaca za posedom Porschea opao za 15%, „uglavnom zbog tekuće izazovne ekonomske situacije u regionu“, navodi se u saopštenju kompanije. Naivno pojašnjenje?

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments