1. Home
  2. Vesti
  3. Užas: Peti opoziv Mercedesa za manje od mesec dana!
Užas: Peti opoziv Mercedesa za manje od mesec dana!
14

Užas: Peti opoziv Mercedesa za manje od mesec dana!

2.40K
14
Podelite sa prijateljima:

Trokraka zvezda, paralelno s iskazivanjem najvećih profita u istoriji grupacije i sprovođenja plana štednje kako bi se izašlo iz „tako strašne krize“, muke muči da skocka automobil bez genetskih poremećaja. Zato i ne treba da čudi što je broj opoziva vozila marke Mercedes postao takoreći – stalno rastući. Ovoga puta, nerešiva enigma za inženjere iz Štutgarta je bila vezana za kočni sistem, iz kog razloga će najprestižniji modeli u gami morati na popravni u ovlašćene servisne centre.

Iako će neki ovu kampanju protumačiti kao vrhunsku brigu o kupcima, ipak je teško poverovati da ovako ugledan brend mora na ovaj način da iskazuje simpatije prema klijentima kojima redovno servira sve više cene, kako novih vozila, tako i rezervnih delova i radne snage u servisnim centrima. Kako drugačije objasniti da je ovo već peto povlačenje vozila marke Mercedes, za manje od tridesetak dana, nego kao ozbiljno posrnuće proizvođača?

Nakon problema s modelom EQV, curenja ulja na četvorotoškašima iz Štutgarta s oznakama sledećih klasa: C, E, GLC i GLE, sekiracija s akumulatorima na A i B klasi, i naposletku posle problema sa sedištima na klasama: C, GLE i GLS, red je došao da se prizna da vozila iz klase E, S, CLS i EQS imaju problem, ni manje – ni više nego s kočnim sistemom.

Preciznije rečeno, šrafovi za pričvršćivanje prednjih kočnih čeljusti možda nisu u skladu sa specifikacijama. Proizvođač je tako, s blagim zakašnjenjem identifikovao mogućnost da se jedna od čeljusti otkači tokom faze kočenja, a koliko dramatične posledice bi iz toga mogle proizaći, običnom čoveku nije teško zamisliti.

Sreća u nesreći je što broj vozila „s ovom mutacijom“ nije veliki, a navodi se da su svi pogođeni primerci proizvedeni u drugom delu oktobra ove godine. Očekuje se da Mercedes, u skladu s dobro poznatom im procedurom, obavesti vlasnike i pozove ih da investiraju jedan svoj radni dan bez ikakve naknade, kako bi im proizvođač „besplatno“ popravio skupo plaćeni automobil. Možda nije loše kontaktirati i predstavnike distributivne mreže u državi u kojoj živite, kako biste proverili da je eventualno i vaš ljubimac kontaminiran propustom u internim kontrolama Daimlera.

AutoRepublika

(2401)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Nije to nikakav užas nego danas „svakodnevna“ stvar kod proizvođača automobila.Nedovoljno ispitan proizvod pod pritiskom uprave firme pušta se na tržište. Bitno je kupcu uvaliti, uzeti od njega lovu, neka dolazi po 17 put na opoziv u servis.Do tada će valjda i otkloniti sve kvarove a prevarenom kupcu možda i ostane nešto kose na glavi.

moron

Ima logike sve to što si napisao.

Branko

Doduše, zakonske procedure su sve zahtjevnije; nekad nitko ne bi ni reagirao.

Laki

Bez ikakve sumnje to baš tako funkcioniše.

'79 DeVille

Ideja da vlasnici Investiraju jedan radni dan je cista glupost. Nisam jednom bio u servisu – zakazes, ostavis kola na putu na posao, oni plate taksi ili imaju sopstveni prevoz. Plate taksi kada dodjes da pokupis kola, ili dodju po tebe.

Mozda iz srpske perspektive stvari drugacije izgledaju.

Yankee

Kog brenda servis placa ljudima taksije kada ostave i pokupe kola u servisu? Cisto me zanima jer za takav jos nisam cuo u Americi – mozda daju loaner kada je veci opoziv i zbog njih auto mora danima da bude u servisu, ali jos nisam cuo da nekome daju auto ili placaju taksi ako je redovan servis.

Ivan

Mercedes u Njemackoj i za automobile i za kamiine i autobuse

Renault Terminator

Daje Merdža auto i to u Srbiji!
Mome zetu na autoputu zveknuo motor na ganc novoj Mečki E klasa 350 CDI 4matic AMG oprema.Iz Mercedesa mu doteraju Škodu na lice mijesta,on je pošalje nazad,kaže hoću Mercedes a ne Škodu,vrate Škodu i pošalju mu A klasu.

BB

Crkne ti motor na novoj mečki i tražiš opet mečku? Pa to je čačkanje mečke…

Renault Terminator

Zet mi je…al u glavi klasični seljober.Pa čim vozi Merdžu😁…

Laki

Neznam šta da ti daju nakon par opoziva u garantnom roku „skoči na nos“ a visi pitanje hoće li „utakmica“ biti završena u garanciji ili produžecima???

Iznogud Časni

I onda budale voze Mercedes!

BB

Umjesto da mijenjaju gume 😜

Iznogud Časni

durex? uvijek!