1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 500 Electric beleži odličnu prodaju u Italiji
Fiat 500 Electric beleži odličnu prodaju u Italiji
0

Fiat 500 Electric beleži odličnu prodaju u Italiji

181
0
Podelite sa prijateljima:

Električno izdanje “fiće” je najpopularniji EV na Apeninskom poluostrvu.

Tokom perioda od januara do novembra tekuće godine, u Italiji je prodato više od 61.000 električnih automobila. To je ogroman rast naspram prethodne godine, kada je tokom jedanaest meseci isporučeno svega 25.000 primeraka…

Fiat 500 Electric je broj jedan na listi, sa 9.866 registracija. Do kraja godine, sasvim je sigurno da će taj automobil prebaciti cifru od 10.000 isporuka. Slede ga Smart ForTwo (5.721) i Renault Twingo (5.303).

Na četvrtom mestu nalazi se Dacia Spring. Niskodužetni električni krosover iz A segmenta stigao je do 4.691 kupca, ostavivši iza sebe daleko prestižniji Teslin Model 3 (4.628).

Renault Zoe uspeva da odoli težini poznih godina, i u Italiji je tokom prethodnih jedanaest meseci upisao 3.693 registracija. Sedmoplasirani je Volkswagen ID.3 koji je pronašao put do 3.180 potrošača, dok je na osmoj poziciji električna varijanta Peugeota 208 (2.573).

Nešto slabiji rezultat ostvario je Peugeot e-2008 sa 2.196 prodatih četvorotočkaša. Top 10 je kompletiralo EV izdanje Volkswagenovog mališana up uz 1.988 registracija.

AutoRepublika 

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments