1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera nove generacije modela DS 4 u sredu
Premijera nove generacije modela DS 4 u sredu
0

Premijera nove generacije modela DS 4 u sredu

478
0
Podelite sa prijateljima:

Luksuzni kompakt iz Francuske ćemo u novoj generaciji biti u prilici natenane, i u celini da osmotrimo u sredu. Do tada, moramo se zadovoljiti tizerom novog DS 4 koji nam otkriva ono što smo mogli i da naslutimo i bez tizera, a to je izgled svetlosnog potpisa noviteta.

I tako, malo po malo, zida se gama marke DS. Nakon što je u februaru 2017. godine prikazan DS 7 Crossback, videli smo i DS 3 Crossback (u septembru 2018. godine), a Perica Rajković ih je i testirao, mi smo analizirali veliku limuzinu DS 9 (februara 2020. godine). Počev od prekosutra, na isti način ćemo ući u priliku i da se posvetimo modelu nove generacije DS 4.

Pozivnice za virtuelnu prezentaciju automobila su poslate na puno adresa, a dva dana pred premijeru potvrđujemo nastavak primene korporativnog stila francuske marke, u ovom trenutku, barem što se izgleda njuške novajlije tiče.

Lansiranjem ovog kompakta, DS će u ogromnoj meri uticati na povećanje stepena pokrivenosti automobilskih segmenata ponudom, a klasa u kojoj DS 4 nastupa, sigurno je najvažnija na Starom kontinentu. U smislu pozicioniranja u gami, DS 4 popunjava prazninu između modela DS 3 Crossback i DS 7 Crossback… Bitno je reći da je novitet taj koji bi trebalo da razgali srca onih koji nisu ljubitelji povišene pozicije sedenja! Dakle, nije u pitanju SUV.

Drugo pokolenje kompakta DS 4 će uvesti marku u novu eru, čime se naglašava evolucija dizajna koja je najavljena prošle godine predstavljenim konceptom Aero Sport Lounge. Automobil će inaugurisati i neka nova tehnološka rešenja unutar PSA grupe, a o njima je bilo reči u medijima u decembru. U principu, pričamo o novom sistemu za prikaz bitnih informacija na vetrobranskom staklu koje promoviše princip proširene realnosti, kao i unapređene funkcije poluautonomne vožnje, čemu poseban ton daje asistencija, podrška koju pruža uređaj za navigaciju.

Što se motora tiče, izvesna je implementacija pogonskog sklopa iz segmenta plug-in hibrida jer je to i sam proizvođač potvrdio. S obzirom da dopunjivi hibrid nudi 225 konjskih snaga vatre, sumnjamo da će se nuditi ijedna moćnija verzija.

Ipak, da bismo više od ovoga saznali, moraćemo da pričekamo. Naposletku, to je samo dva dana u pitanju.

AutoRepublika

(478)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments