1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo Giulia – kada će stići restilizacija?
Alfa Romeo Giulia – kada će stići restilizacija?
14

Alfa Romeo Giulia – kada će stići restilizacija?

304
14
Podelite sa prijateljima:

Giulia čeka ažuriranje koje bi trebalo da podmladi ovu limuzinu…

Alfin aktuelni sedan je definitivno daleko od komercijalnog uspeha kakav je svojevremeno ubeležila 156-ica. Zašto je to tako ostaje misterija, jer Giulia, makar na papiru, ima sve predispozicije za odličan plasmana na tržištu. U stvarnosti, prodaja je iz meseca u mesec sve slabija…

Već nam je poznato da će naredna generacija Giulije biti premeštena u EV segment. No, mnogo će vode proteći Dunavom dok to izdanje stigne na tržište. Daleko je interesantnije ono šta će se desiti sa Giulijom prilikom restilizacije.

Podsetimo, Giulia i Stelvio, u suštini, do sada nisu imali dubinsko osvežavanje. Što se tiče dizajna, nije im ni potrebno i dalje su među najlepšim vozilima u svojim klasama. Ali očekuju se promene kod pogonskih sklopova.

Italijanski automobilski novinari već neko vreme najavljuju da će restilizovana Giulia stići krajem sledeće godine, te da će se kroz ažuriranje staviti akcenat na elektrifikaciju. Još nije poznato da li će to dovesti i do hibridizacije.

Neki navode da će brend iz Milana ponuditi plug-in hibridno izdanje, koje je navodno već spremno. Nije da Alfa nema pristup takvoj tehnologiji kroz Stellantis savez, a već je poznato da Giorgio platforma može da se iskoristi kao baza za plug-in hibrid.

Drugi ističu da će se uprava italijanskog proizvođača okrenuti alternativnom pristupu. Odnosno da će ciljati elektrifikaciju cele palete motora, i to kroz implementaciju sistema blagog hibrida.

Obe opcije su potpuno realne, ali za sada nije bilo nikakvih zvaničnih potvrda iz Alfe. Ono što znamo to je da će sledeći novitet iz te kuće biti Tonale, SUV iz C segmenta koji će imati svoj debi tokom sledećeg proleća.

AutoRepublika

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

U teoriji, sad bi morali da imaju para, znači : karavan, kupe, Cross verzija. Onda imaju para da naprave dilde. I šta na kraju bidne, putnici za Sidnej…heheh. tresla se brda…

BB

U restilizaciji im treba samo staviti plavo-bijeli „propeler“, pa da vidiš prodaje…

Iznogud Časni

Jedna riječ: blasfemija!
Bestidniče🤪 da te Musa čuje, na lomaču bi te dao!

TheStig

I kurs u Minhenu za električare🤣

BB

A ne, ići će na kurs u Novi Sad jer tamo će da se prave pogonski sklopovi…

J4ZZ3R

Znači motor u NS, kablovi u KG, limarija iz Smedereva, gume iz Pirota i njavažnije bazerija iz Jadra … I eto nam srbijanski električni auto 🙂

Mudri lomentatori sa AR mogu da ga osmisle, Zveki nek da pare… I ima predsednik sve da nas primi ko zlatne olimpijce 🙂 pogotovu Reno terminatora 🙂

BB

Iznogud će biti zadužen za krutost karoserije 😂🤣

J4ZZ3R

Sarađivaće sa Fajzerom na tome 🙂

J4ZZ3R

U oravu je čovek, ako ništa drugo logo BMWa je politički korektniji i u skladu sa trendovima… Još kad bi ga ofarbali u boje duge 🙂

moron

Bilo kakav pokušaj redizajna će samo naružiti ovu istinsku lepoticu …

Iznogud Časni

farove joj treba izmijeniti jos juce, ostalo ne diraj. Sto vise modela bude koristilo njenu tehnologiju, bice jeftinija….za AR. I u salone od Stelantisa, pa da vidis prodaje. Pokoja servisna akcija i to je to..

moron

Ništa ja ovde spolja ne bih dirao. Ništa. Pa ni farove.

J4ZZ3R

Meni i dan danas najlepša 156ica

moron

Ma, ima ih raznih modela Alfe da su prave vanvremenske lepotice, koje nikada ne stare.