1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Toyotin novi model se pojavljuje na patentnim slikama: X-Van Gear bi mogao da krene u proizvodnju
Toyotin novi model se pojavljuje na patentnim slikama: X-Van Gear bi mogao da krene u proizvodnju
3

Toyotin novi model se pojavljuje na patentnim slikama: X-Van Gear bi mogao da krene u proizvodnju

101
3
Podelite sa prijateljima:

U okviru sajma Japan Mobility u oktobru prošle godine, Toyota Motor Corporation je predstavila nekoliko novih proizvoda i sajamskih automobila. Jedan od koncepata koji je debitovao u Tokiju bio je povišeni miniven, koji je dobio ime Toyota X-Van Gear.

Podsetimo, izložbeni automobil X-Van Gear dobio je „kvadratne“ oblike, dvozapreminsku karoseriju, veliki usis vazduha integrisan u prednji branik, komplet od neobojene plastike po obodu karoserije, uključujući obloge na lukovima točkova, kao i klizna vrata, tradicionalne retrovizore i krovni nosač.

U unutrašnjosti izložbenog automobila X-Van Geara mogu se videti tri reda sedišta, koja su postavljena na šine integrisane u pod: ovaj dizajn omogućava pomeranje sedišta i preuređenje unutrašnjeg prostora. Dakle, sedište suvozača može da se rotira, a sedišta u srednjem redu mogu se napraviti u stolove. Kao rezultat toga, kombi se može pretvoriti u mobilni dnevni boravak.

Sada je japanska kompanija patentirala industrijski dizajn „krosover-kombija“, koji je zasnovan na prošlogodišnjem konceptu X-Van Gear. Moguće je da će takav novi model na kraju stići na montažnu traku. Sudeći po slikama, verovatno ima malo razlike od sajamskog automobila. Dakle, automobil na patentnim slikama ima isti oblik karoserije, podignutu haubu, obilje crne plastike, klizna bočna vrata, tradicionalne spoljašnje retrovizore i masivne zadnje stubove na krovu.

Na listi razlika je samo nešto drugačiji dizajn usisnika vazduha, kao i krovnog nosača. Sudeći po odsustvu rešetke hladnjaka u prednjem braniku i izduvnih cevi integrisanih u donjem delu zadnjeg dela, takav serijski Toyotin model (ako je projektu zaista dato zeleno svetlo) može imati potpuno električni pogon.

Ukupna dužina koncepta Toyote X-Van Geara je 4.695 mm, širina – 1.820 mm, a visina – 1.855 mm. Po veličini, ovaj „krosover-kombi“ je uporediv sa postojećim kombijima Toyota Noah i Voxy, koji su dugi 4.695 mm, široki 1.730 mm i visoki 1.895 mm. Do sada, kompanija nije zvanično potvrdila da će model zasnovan na prošlogodišnjem sajamskom automobilu krenuti u proizvodnju.

AutoRepublika

(101)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ima prilicno cudne proporcije – krstio bih ga „terenski miniven“. Samo, za kretanje van puta potrebni su mu veci tockovi! Donja povrsina pragova je podvijena tako da se kasira mali klirens! Sve zajedno daje vrlo cudnu kombinaciju karakteristika: (izrazito grub dizajn) + (klizna vrata) + (mali tockovi) + (mali klirens) = ???

BB

Izgleda kao veći brat Citroena Ami 😀
Malo bih mu nagnuo haubu i vjetrobran, možda bi onda bio skladniji…

Ostalo bih mu oprostio, jer ima nekih dobrih stvari na njemu. Ne sviđa mi se instrument tabla, izgleda k’o polica u špajzu..

Matija

„Ima nekih dobrih stvari na njemu“ – pogledao sam sta kazu drugi sajtovi i vremenom dosao do zakljucka da je koncept vozila OK a da njegov dizajn zasluzuje jos puno rada, kao na primer: uklanjanje svih crnih elemenata, diskretnije nosace krova, elegantnije detalje, itd. Sve to u okviru vec postojece geometrije!