1. Home
  2. Vesti
  3. Osvežen Jetour X70 s kabinom, inspirisanom braćom iz Mercedesa
Osvežen Jetour X70 s kabinom, inspirisanom braćom iz Mercedesa
0

Osvežen Jetour X70 s kabinom, inspirisanom braćom iz Mercedesa

796
0
Podelite sa prijateljima:

Jetour je ime kompanije koja posluje pod kontrolom kineskog društva Chery. Ćerka firma je osnovana 2018. godine, s ciljem razvoja i plasmana nešto bogatajih krosovera. U korporacijskoj hijararhiji, lociran je između marki Chery i Exeed, dok se cela paleta proizvoda u ponudi, temelji na brojnim varijacijama na temu, u osnovi dva modela. To su krosoveri X70 i X90. 

Na primer, X70 se nudi u pet različitih alternacija koje se ne razlikuju među sobom samo po banalnim detaljima finalnog dekora, već i po sveukupnom stilu, ali i organizaciji enterijera. Sada je bazični model Jetour X70 prošao kroz proces planirane restilizacije, i na nama je volja da vam ga malo približimo.

Koncept Jetour X

Zanimljivo je da Kinezi kroz pres materijale o ovom modelu, govore o drugom pokolenju istog, iako je karoserija, šasija, pa i međuosovinsko rastojanje, ostalo na istom nivou kao ranije. Da podsetimo da se između prednje i zadnje osovine, dakle i dalje prostire identičnih 2.745 milimetara. Isto važi i za pogonske sklopove.

Ono što na krosoveru nije ostalo kao ranije, odnosi se na njušku i „krmu“ vozila koje su preoblikovane u duhu koji je promovisan kroz prikazani koncept Jetour X. Dužina noviteta je izdašnija nakon zatezanja bora, i to za 29 milimetara, pa je tako novajlija dug ukupno 4.749 mm.

Potpuno novo je (skoro) sve u putničkoj kabini. Ako se, s pravom može reći, da je X70S (kao jedna od varijanti) replika onog što u enterijeru nudi nemački Audi, onda se epitet kopije Mercedesa, komotno može dodeliti ovde izloženom SUV-u X70.

Pred vozačem se nalaze dva ekrana koja po dijagonali poseduju distancu od 10,25 inča. Kao što je slučaj i kod „Mečke“, ni ovde monitori nisu „uramljeni“, dok je triling ventilacionih otvora postavljen po sredini. Već smo videli na Mercedesu isti raspored tastera na multifunkcionalnom obruču upravljača, što se može reći čak i za dugmad, čijom se upotrebom podešavaju postavke prednjih sedišta.

Jetour X70 poseduje multimedijalni sistem koji koristi Huawei HiCar usluge (kineski pandan u odnosu na Apple CarPlay). Na listi opcionala se nalazi i treći red sedišta, adaptivni tempomat, sistem za autonomno kočenje u kritičnim situacijama i sistem za samostalno parkiranje vozila,

Kao što je to bio slučaj i ranije, i sada kupci mogu da biraju. Na raspolaganju su dva turbo benzinska motora. Poseduju zapremine od 1.5 i 1.6 litara. Manji razvija 156, dok veći krije ergelu od 197 „konja“. Pogonski blokovi su nam znani iz vozila marke Chery. Točkovi na koje se prenosi energija nastala sagorevanjem benzina su oni ispred vozača i kao takvi su jedini koji mogu poneti epitet pogonskih.

Osveženi Jetour X70 će se pojaviti u prodaji na kineskom tržištu krajem aktuelne godine. Već se zna da promena neće biti u cenovnoj politici proizvođača, pa tako X70 košta između deset i osamnaest hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(796)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments