1. Home
  2. Vesti
  3. Cupra Tavascan – vesnik električnih performansi španske marke (FOTO)
Cupra Tavascan – vesnik električnih performansi španske marke (FOTO)
0

Cupra Tavascan – vesnik električnih performansi španske marke (FOTO)

182
0
Podelite sa prijateljima:

Dva elektromotora pokreću ovaj koncept.

S Formentor konceptom, Cupra je demonstrirala kratkoročne planove vezane za elektrifikovane proizvode, ali novi Tavascan na „nišanu“ ima nešto dalju budućnost, kada će se modeli španske marke oslanjati isključivo na čisto električni pogon. Javno predstavljanje će imati na IAA u Frankfurtu 2019. ovog meseca, a kupe-krosoverski tip karoserije ispod „lima“ krije električni pogon i Volkswagenovu MEB platformu.

Cupra, performantna divizija Seata, izdvojena kao zaseban brend, predviđa da će tržište električnih kupe SUV-a rasti 15 odsto godišnje, što znači da će kupci biti u potrazi za atraktivnijim i efikasnijim modelima. Prva Cupra s nultom emisijom donosi „siluetu krosovera s četvoro vrata, s pojavom jednog SUV-a i elegancijom sportskog kupea“.

Imena dobijenog po selu s Pirineja, koncept krasi zaista dominantna pojava, kojom dominiraju veliki i mišićavi lukovi točkova, ispod kojih se nalaze masivni točkovi od 22 cola. Dizajn prednjeg dela ne liči na bilo šta što bismo mogli da očekujemo od Cupre ili Seata, a karakteriše ga osvetljeni logo marke. Pozadi počiva masivan difuzor, koji kreira vizuelnu konekciju s „anfasom“.

Mada takođe dramatičan na prvi pogled, enterijer je bliži nečemu što bismo nazvali serijskim. Već poslovično, armaturnom tablom dominira veliki ekran osetljiv na dodir, a tu je i drugi za klaster instrumentacije.

Zahvaljujući tandemu elektromotora, gde je po jedan zadužen za svaku osovinu, Tavascan koncept poseduje pogon na sve točkove, s kombinovanom izlaznom snagom od 306 konja. Sprint do „stotke“ obaljva za 6,5 sekundi, dok baterija od 77 kWh, smeštena u podu, obezbeđuje autonomiju  od 450 kilometara po WLTP-u.

AutoRepublika

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments