1. Home
  2. Vesti
  3. Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji
Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji
9

Top 10 najprodavanijih automobila u Italiji

642
9
Podelite sa prijateljima:

Fiat Panda i dalje dominira na matičnom tržištu.

U Italiji je tokom novembra prodato nešto manje od 104.500 automobila, što je pad od gotovo 25% naspram referentnog perioda prethodne godine. Eksperti navode da su glavni krivci za pad nestašica poluprovodnika i mikročipova, odnosno dug period čekanja na isporuku novih vozila, kao i posledice pandemije korona virusa.

U takvim, teškim uslovima na tržištu hrabra Panda i dalje suvereno vlada u domicilu. Za Fiatovog asa odlučilo se u novembru 8.815 potrošača na Apeninskom poluostrvu za ubedljivo prvo mesto na tabeli.

Iza njega, na podijumu su još i Lancia Ypsilon (3.208) kao i Dacia Duster (2.994). Na četvrtoj poziciji je još jedan model iz Dacije – ovaj put Sandero koji je prikupio 2.971 registraciju tokom prošlog meseca u Italiji.

Petoplasirani je Fiat 500 koji je brojao do 2.918 kupaca u novembru, i iza sebe ostavio Citroen C3 (2.673) i Toyotu Yaris Cross (2.657). Osmo mesto pripalo je Volkswagenovom T-Rocu koji je upisao 2.420 dostavljenih primeraka, dok je deveti na listi Jeep Compass uz 2.197 prodatih vozila.

Jeep Renegade je na desetoj poziciji sa 2.087 isporučenih jedinica. Blizu deset najprodavanijih u novembru našli su se i Ford EcoSport (2.010) i Renault Clio (1.959).

AutoRepublika 

(642)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bravo za Yaris Cross !
Mada ja lično smatram to vozilo (u svetlu odnosa cene i ponude prostora), jednom od najgorih trenutnih ponuda SUV-B segmenta ( tu ga „trpaju“ sa njegovih 418 cm), očito je da oni koji su jedini relevantni za ocenu tog pitanja ( a to su samo stvarni kupci ) misle potpuno suprotno od mene !
🙂

Matori

U Italiji je nekad, van Trsta i regije, bilo jako teško naći i cipele broj 45. O većim da i ne pomišljaš. Tako da njih ne brinu naši problemi sa dimenzijama vozila.

M M

Svaka časta za Duster. Pravi auto terenac. A Sandero ispered frankeštajn lomova iz Japana.

moron

Zašto u množini ti „lomovi iz Japana“ kada ima samo jedan iz Japana u TOP 10 ?

M M

Doista ovde se radi o prerađenom Yarisu, takozvanom Cross, frankeštajnu nedorađenom, gadnom kanturinom

M M

comment image

M M

KO je montirao ove plastičetine i KO je ovo izdigao od zemlje ko džipa, i koje pustio u prodaju ovako nedorađeno vozilo, treba na robiju

Izmenjeno 2 godine pre od strane M M
moron

Dizajn mogu da mu oprostim iako meni nije lep. Čak mi je dosta ružan. Ali, to je „samo dizajn“. Stvar ukusa.
Neke druge stvari su mi kod njega „neoprostive“.
Ali, realno, šta briga Toyotu šta Ti ili ja mislimo o ovom vozilu? Mi očito nismo kupci 😊 Mi smo za Toyotu „zgubidani“, a njoj su bitni samo „zgrabidani“. A dosta „zgrabidana“ je kupilo Yaris Cross-a u Italiji …

S mile

OK, automobili su poskupeli npr 30%, za toliko i je pala prodaja. Pitam se pitam, da nije nestašice čipova, koliki pad prodaje bi bio, samo zbog skoka cena automobila…?