1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo ponovo potpuno obustavila proizvodnju
Alfa Romeo ponovo potpuno obustavila proizvodnju
1

Alfa Romeo ponovo potpuno obustavila proizvodnju

448
1
Podelite sa prijateljima:

Ah ti prokleti mikročipovi…

Nedostatak pomenutih čipova i poluprovodnika muči kompletnu automobilsku industriju i gotovo da ne postoji proizvođač koji nije morao da prilagodi rad fabrika novonastalim situacijama.

Alfa Romeo je u posebno teškoj situaciji zbog nedovoljnih zaliha spornih komponenti još otkada je proglašen višemesečni karantin prošle godine u Italiji. Sada je ova marka primorana da ponovo u potpunosti zaustavi proizvodnju u pogonu u Kasinu.

Ovde se inače montira dvojac Giulia/Stelvio, i prema prvim informacijama iz Milana, obustava rada trajaće do 30. novembra. S tim da postoji šansa da se ona produži ukoliko ne stigne dovoljan broj delova.

Fabrika u Kasinu ionako radi sa vrlo malim kapacitetom. Radi samo jedna smena i to isključivo radnim danima. U novembru je proizvodnja bila manja za jednu trećinu naspram onoga što je bilo planirano.

Naravno, ovakva situacija neće povoljno uticati na ionako katastrofalnu prodaje Alfe Romeo ove godine. Poboljšanje za pogon u Kasinu stići će tek sa plasmanom Maseratijevog Grecalea, koji deli Giorgio platformu sa Alfinim duetom.

Italijanski mediji upozoravaju da bi ova proizvodna lokacija mogla ostati u potpunosti zatvorena do kraja godine. Kako brend iz Milana ima u svojoj gami samo dva vozila koja se montiraju upravo ovde, potpuno je jasno da će to imati poguban uticaj na prodaju.

Po svemu sudeći, uprava Alfe Romeo želeće da zaboravi ovu godinu što je pre moguće, ukoliko budu u stanju da se od ovakvih udaraca uopšte i oporave.

AutoRepublika 

(448)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

pa zar ni pet cipica dnevno nemaju? aaa