1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Juke uskoro dobija rivala iz Honde
Nissan Juke uskoro dobija rivala iz Honde
3

Nissan Juke uskoro dobija rivala iz Honde

234
3
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka nameračila se da stvori tzv. Lifestyle krosover iz B segmenta.

Honda želi da ponudi manji SUV u svom portfoliju od modela HR-V – naravno, motivisani su pre svega velikim uspesima subkompaktne krosover klase u Evropi, ali i u Aziji. Hondino rukovodstvo veruje da je SUV gama na Starom kontinentu premala, te da je vreme da se uveća.

No, B segment kod vozila sa uvećanim odstojanjem od tla je izuzetno kompetitivna tržišna niša. Ako je verovati izveštajima koji stižu iz Japana i Nemačke, Honda će stvoriti model koji će za rivala imati pre svega Nissan Juke. Dakle, ciljaće se publika koja želi nešto nesvakidašnje, mada je i aktuelni Juke “umirio” dizajn naspram prethodnih varijanti…

Suštinski Honda već ima nešto nalik krosoveru kod Jazza, ali sada želi punokrvi lažni “terenac” za urbane uslove eksploatacije. Po svemu sudeći, ovaj nadolazeći novitet u potpunosti će se oslanjati na tehnologiju koju pronalazi kod Jazza.

Preuzeće njegovu platformu, kao i agregate. Sasvim je moguće da će u Evropi biti ponuđen isključivo kao hibrid, bez klasičnih samostalnih SUS motora.

Kada bi ovaj Hondin krosover mogao da se nađe na tržištu? Prve informacije ukazuju na to da bi se premijera mogla odigrati krajem naredne godine, a da bi prodaja trebalo da startuje početkom 2023. godine.

AutoRepublika 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Honda je i inače obimom prodaje u Evropi već opasan konkurent svima …

TheStig

Nemoj biti tako sarkastičan. Svima jednom svane 😂

igi

U najavi 29.990€ kod nas.