1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao Ford SuperDuty za 2020. godinu
Debitovao Ford SuperDuty za 2020. godinu

Debitovao Ford SuperDuty za 2020. godinu

334
0
Podelite sa prijateljima:

Ford F-Series je pikap kamionet kojem nije potrebno veće predstavljanje. Reč je o proizvodu koji je do sada prodat u preko 35 miliona primeraka i već 38 godina za redom završava na liderskoj poziciji po broju novih kupaca u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Ponuda se deli na standardni F-150 i tri veće SuperDuty varijante (F-250, F-350 i F-450) pikapa, a ispred nas je sada osveženi model za 2020. godinu.

Sa dizajnerske strane, SuperDuty se nije mnogo promenio. To i ne predstavlja iznenađenje kada se zna da je sadašnja generacija stigla na tržište pre svega dve godine, ali su nešto izmenjeni farovi uz nekoliko novih stilskih rešenja za masku hladnjaka. Pažnja je posvećena i enterijeru, unosom modernije tehnologije koja doprinosi povećanju bezbednosti u vožnji i više novih stavki standardne i opcione opreme.

Najveće izmene su došle i ovaj put u oblasti mehanike. Glavna vest stiže u vidu novog 7,3-litarskog V8 benzinca, koji će da popuni prazninu između osnovne, takođe benzinske jedinice i skupocenog dizela.

U vreme pisanja ove priče Ford nije objavio zvanične brojeve, ali je ipak najavio da će ovo biti najmoćniji „Heavy Duty“ pikap na tržištu sa benzinskim motorom, što znači da će razvijati više od 410 konjskih snaga i 582 Nm obrtnog momenta koliko Ram 2500/3500 sada pruža.

Kao i do sada standardan agregat je 6,2-litarski benzinac, a proizvođač nije objavio ni njegove specifikacije. U prethodniku je razvijao 385 „konja“ i 583 Nm obrtnog momenta pa se sigurno očekuje napredak. Vrh ponude će ponovo činiti svemogući 6,7-litarski „Power Stroke“ dizel. On je do sada razvijao 450 konjskih snaga i 1.268 Nm obrtnog momenta, ali kako je novi Ram 2500/3500 stigao do cifre od 1.356 Nm obrtnog momenta (uparen sa Cummins dizelom) nema sumnje da će i Ford hteti da stigne do ove cifre.

Iako se radio o papreno skupoj opciji koja olakšava novčanik kupca za 9.000 dolara, čak 70% kupaca SuperDutyja je u prošlosti izabralo spomenuti dizel. Potpuno novi je i desetostepeni automatski menjač koji je razvijen u saradnji sa velikim rivalom General Motorsom.

Osveženi SuperDuty će imati premijeru za nekoliko sedmica na Salonu automobila u Čikagu, a cene će se kretati između 35.000 i 100.000 dolara. Prvi primerci će početi pristizati u salone na jesen.

AutoRepublika

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments