1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundaijev jubilej – 100.000 proizvedenih primeraka električne Kone u Evropi
Hyundaijev jubilej – 100.000 proizvedenih primeraka električne Kone u Evropi
2

Hyundaijev jubilej – 100.000 proizvedenih primeraka električne Kone u Evropi

127
2
Podelite sa prijateljima:

Baterijski krosover je vrlo popularan na Starom kontinentu.

Novi uspeh Hyundaija u senci je aktuelnog opoziva za model Kona, tačnije električnu verziju tog vozila koja će morati u servise na zamenu baterija. Skupocen poduhvat, koji osim monetarnih troškova donosi štetu i reputaciji električnih automobila južnokorejske marke.

No, za sada se to ne vidi kada je reč o prodaji u Evropi. Hyundai slavi 100.000 proizvedenih jedinica Kone Electric na našem kontinentu. Podsetimo, Korejci su startovali sa montažom ovog modela u fabrici u Češkoj tek u martu prethodne godine.

Pre toga, vozila namenjena evropskim kupcima stizala su iz pogona u Ulsanu, u Južnoj Koreji. Hyundai je na globalnom nivou do sada prodao više od 142.000 primeraka električne Kone, s tim da je ogromna većina završila upravo u Evropi.

Šta više, može se se zaključiti da je Kona Electric pun pogodak na Starom kontinentu jer je za nekih 18 meseci uspela da prikupi 100.000 registracija. Ozbiljan uspeh za jedan električni automobil koji je usput i pogođen ogromnim opozivom.

Očito da Hyundai ima dobru strategiju u vezi sa elektrifikacijom, bar kad je reč o ovom delu sveta.

AutoRepublika 

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko od tih 100.000 nije završilo u pepelu ?

Vlasnik

Nikakva frka, samo punis do 90% bateriju i to je to. 🙂