1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Toyota Aygo stiže naredne godine
Nova Toyota Aygo stiže naredne godine
5

Nova Toyota Aygo stiže naredne godine

404
5
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka plasiraće novu generaciju hečbeka iz A segmenta u narednih nekoliko meseci. 

Kao najverovatniji ishod čini se da će budući Aygo imati premijeru na predstojećem Salonu automobila u Ženevi, u februaru 2022. godine. Online debi mogao bi se desiti i još ranije, pre isteka tekuće godine.

Nove fotografije modela Aygo ukazuju da će se i serijska varijanta značajno ugledati na konceptualnu verziju Aygo X Prologue. To suštinski znači da će nadolazeći četvorotočkaš preuzeti forme krosovera, umesto nekadašnjeg standardnog hečbeka.

Podsetimo, Toyota je već potvrdila da će serijsko izdanje biti postavljeno na TNGA platformu, koju inače koristi i Yaris. Japanska marka rasturila je saradnju sa Peugeotom i Citroenom, koji su odlučili da neće nastaviti sa ponudom vozila u klasičnom A segmentu. Toyota ima drugačije planove, te žele da Aygo ostane uvodnik u njihovu gamu u Evropi.

Kako bi ovaj model ostao pristupačan, rešili su da ne ponude nikakav oblik elektrifikacije. Što se tiče izbora pogonskih jedinica, veruje da će jedan od sledeća dva motora sigurno biti u ponudi, ako ne i oba. Dakle “stari” provereni Toyotin atmosferski trocilindraš radne zapremine jednog litra i(li) novi 1,5-litarski trocilindraš koji smo videli kod aktuelne generacije Yarisa.

Japanski brend već je preuzeo upravljanje fabrikom u Kolinu u Češkoj, gde će se i dalje proizvoditi Aygo, a pridružiće mu se i Yaris. Upravo ova dva modela trebalo bi da čine osovinu prodaje Toyote u Evropi. Sagledamo li odlične prodajne rezultate koje pravi Yaris u prethodnim mesecima na Starom kontinentu, jasno je da postoji ozbiljan potencijal za pomenuti duo.

AutoRepublika 

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, corolla sedan i aygo (kao i yaris i yaris cross) će da dele atmosferski 1,5 …
Samo, kada pomislim kako je mali ugao otvaranja zadnjih vrata kod yaris cross-a (kao i yarisa), kako će biti sa novim aygom?
Tužno je da je sadašnji ( „odlazeći“) aygo komforniji od sadašnjeg yarisa, a novi aygo će morati da bude unutra manji od sadašnjeg yarisa.

TheStig

Kako si došao do zaključka da je aygo komforniji od yarisa?Imamo u firmi ayga, yarise, aurise, priuse (što kažu Englezi the whole Shabang). Sve sam ih dosta vozio. Aygo je auto samo za dostavu pošte. Prtljažnik ne da nema i ne smijem ni da pomislim kako bi prošao u udesu gdje je udar odzada neko ko sjedi na zadnjoj klupi. Mjesto pozadi je provizorno samo, da se kaže da moze da se sjedi. Komfor ne postoji u tom vozilu, preko gradskih rupa, šina, šahtova je jako neudoban i izolacija je mnogo loša.

Iznogud

Pa vidiš to to on kuka kako u superbu nema mjesta a aygo mu čudo prostranosti! Legenda je naš moron 🤪😘on je ki ona dama iz cirkusa što savije noge preko glave pa provuce glavu medju noge. Kad su pitali Musu koja je razlika izmedju muška i ženska, htjeli ovi lokalne baje da ga nasuku, a Musa premazan svim mastima, kaže žensko nosi cipele broj 39. Kažu ovi : ja.-A muško, veli Musa, nosi 42. Kažu ovi: ja. – pa eto, Musa će na to, razlika je medju nogama.🤪

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
moron

„Kako si došao do zaključka da je aygo komforniji od yarisa?“

Lako! U salonu Toyote su stajali jedan pored drugog novi yaris i ovaj stari aygo.
Pošto sam već u salonu već u par navrata iskusio koliko je tesan novi yaris u odnosu na prethodni (koji službeno vozim), jednom prilikom sam par puta u tom salonu naizmenično seo u aygo i u novi yaris i nemam dilemu gde ima više mesta za mene na prednjoj klupi.

TheStig

Aa na novi Yariš misliš. Taj nisam vozio. Kod nas su ovih iz pretposlednje generacije. Sve sto mogu reci je da lijepo izgleda i da sam ih vidio dosta vec po gradu. Mora da su smanjili prostor naprijed vecom instrument tablom i vecim centralnim grebenom.