1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi!
Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi!
8

Dacia Sandero je najprodavaniji automobil u Evropi!

1.28K
8
Podelite sa prijateljima:

Rumunski hečbek bio je najpopularniji model na Starom kontinentu tokom prethodnog meseca.

U Evropi je u avgustu ubeleženo 713.714 registracija, što je za 18% slabiji rezultat nego lane. Ovo je drugi mesec u nizu da tržište beleži pad prodaje u dvocifrenim procentima. Od januara do avgusta, u ovom delu sveta dostavljeno je 8.095.419 automobila, što predstavlja rast 12,55% naspram katastrofalne 2020. godine.

U ovakvim uslovima na tržištu zasijao je Dacijin Sandero. Niskobudžetni hečbek stigao je do gotovo 15.000 kupaca u avgustu, što je bilo dovoljno za vodeću poziciju.

Na drugom mestu je Volkswagen Golf (13.664 – od čega je više od polovine vozila završilo na domaćem, nemačkom tržištu), dok je podijum kompletirao Toyotin Yaris sa 12.594 registracije.

Interesantno je da je četvrti na listi još jedan model rumunske marke – ovaj put je to Duster koji je uspeo da dođe do 11.327 potrošača! Peto mesto zauzeo je Volkswagen T-Roc i ovaj nemački SUV ostvario je 11.179 isporuka.

Top 10 najpopularnijih modela u Evropi u avgustu:

Plasman Model Broj registracija
1. Dacia Sandero 14.961
2. Volkswagen Golf 13.664
3. Toyota Yaris 12.594
4. Dacia Duster 11.327
5. Volkswagen T-Roc 11.179
6. FIAT 500 10.966
7. Volkswagen Polo 10.283
8. Toyota Corolla 9.912
9. Hyundai Tucson 9.739
10. Ford Puma 9.304

AutoRepublika 

(1281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Svaka čast Daciji, ali meni nevericu budi podatak o prodajnim rezultatima modela 500 koji je bio razvijan još tokom mog prvog braka hahahah

s mile

Italian design …. večito….

Rikošet

Moraš uzeti u obzir da je kod njih u prodaji i potpuno novi električni model…

S druge strane činjenica da „stari“ hybrid leži na platformi, koja je na tržištu već 14 godina je velika prednost u pogledu troškova održavanja.

Dijelova za takvo vozilo ima mnogo i mnogi su povoljni, jer ih 500 dijeli sa Pandom, koja za razliku od njega nije imidž automobil…

Mislim da Nijemci, odnosno Nijemice u njemu dobijaju puno šarma za manje para nego što je to recimo slučaj sa Minijem…

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

Ako je „hibrid“ u vremešnom fiatu 500 „star“ samo zato što taj MHEV radi na 12V, činjenica je i da u najnovijem Nissan Qashqai-u MHEV 1,3 TCE takodje šljaka na 12 V.

BB

Kad je prvi 500 izašao, ženio se moj đed… 😉

Rikošet

Sanderov evropski uspijeh najbolji je pokazatelj koliko nama „nedostaje“ ovaj automobil.

Logan i Stepway jednostavno nemaju taj potencijal da „prevuku“ kupce običnog Sandera, koji je kod nas s godinama izgradio status veoma povoljnog automobila…

Slično nevjerstvo kao Dacia svojevremeno je napravio i Chevrolet kad je zaveo pa razočarao mnogo domaćih kupaca…

moron

Lista je logična, a svaki model sa liste ima neki svoj poseban benefit.

Slavko

Bome, kod nas cesto vidim Golfa novog ovih dana.