1. Home
  2. Sajmovi
  3. Subaru pripema električni automobil u izdanju STI za Salon automobila u Tokiju
Subaru pripema električni automobil u izdanju STI za Salon automobila u Tokiju
0

Subaru pripema električni automobil u izdanju STI za Salon automobila u Tokiju

216
0
Podelite sa prijateljima:

Subaru je nedavno predstavio svoje prvo velikoserijsko električno vozilo koje je razvijeno kao plod saradnje s inženjering timom Toyote. Pomenuti model Solterra nudi povišeno odstojanje od tla, a na svetskom tržištu će se naći tek sredinom 2022. godine. Međutim, Japanci su za potrebe nastupa na automobilskoj manifestaciji koja će se sredinom januara održati u glavnom gradu te zemlje, pripremili konceptni model Subaru STI E-RA, koji će biti prikazan kao prototip prvog električnog adut s oznakom STI.

Do sada je objavljen samo jedan tizer budućeg vozila, ali i na osnovu tako šture informacije je moguće zaključiti da se najverovatnije ne radi o nabrijanom sedanu zvanom WRX, misleći na novo pokolenje istog. To praktično znači da buduća električna vozila s indeksom STI neće biti izvedenice modela WRX, već da će po svemu sudeći ležati na istoj arhitekturi e-SGP, na kojoj se temelji i SUV s baterijom, to jest Solterra.

Razborito je očekivati da će novajliju pokretati duet motora, što podrazumeva i sistem prenosa snage na sve točkove, ali za sve pojedinosti valja sačekati neki datum bliži debiju, pa i sam čin premijere.

Ali, ovo sve bi u isto vreme značilo i da moćni benzinski sedan novog pokolenja Subaru WRX STI još uvek nije spreman. Umesto toga, Subaru WRX S4 STI koji možete osmotriti na slici iznad, kao i još jedan performantni koncept, Subaru Levorg STI možete očekivati da će biti prikazani na Salonu automobila u Tokiju.

Ova dva derivata su osmišljena na temelju serijskih verzija, to jest „civilnih“ izdanja, i kao takvi će demonstrirati koje sve dodatke nude paleta proizvoda koja nosi etiketu STI. Tu se ističu razni karoserijski dodaci, spojleri, dodatne linije i kozmetički detalji.

AutoRepublika

(216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments