1. Home
  2. Vesti
  3. Ovaj Dodge Ram je do sada prevalio preko 1,6 miliona kilometara
Ovaj Dodge Ram je do sada prevalio preko 1,6 miliona kilometara
13

Ovaj Dodge Ram je do sada prevalio preko 1,6 miliona kilometara

823
13
Podelite sa prijateljima:

Videti neki automobil s prevaljenih više od milion kilometara na satu zapravo i nije toliko redak slučaj u današnja vremena. Razni Mercedesovi i Volkswagenovi dizeli su sposobni za tako nešto, a o Toyoti i Hondi ne treba trošiti reči. Ipak, na listi možemo da vidimo i Amerikance sa svojim lenjim motorima. Ali, tu gotovo nikada nećemo pronaći neki model od korporacije Chrysler, pošto je ovaj brend sinonim za lošu pouzdanost na duži period.

Njegove brendove danas čine Dodge, Chrysler, Jeep i Ram, ali pre dvadesetak godina Ram još uvek nije bio zasebna firma već samo model Dodgea.


Znajući sve to, poprilično nas je iznenadilo kada je Tajler Huvs na svom kanalu Hoovies Garage preko društvene mreže YouTube najavio da je upravo kupio Ram iz 2004. godine sa neverovatnih 994 hiljada milja (1.590.000 kilometara) na satu.

Huvsov kanal se uglavnom bavi kupovinom i tjuningom američkih automobila, a trenutno se u garaži nalaze Dodge Viper i Challenger kao i Ford Mustang. Kaže da se odlučio za Ram zato što mu je bilo neverovatno da pikap kamionet star sedamnaest godina sa toliko kilometara na satu izgleda tako očuvano.

S izuzetkom par mesta na prikolici (sanduku), tačnije iznad zadnjih točkova gde počinje da hvata korozija, Huvs kaže da vozilo zaista izgleda kao da je juče napustilo fabriku. Svako dugme i lampica u enterijeru još uvek radi, a na motoru se ne vide ni najmanji tragovi ulja.

Jedan od razloga velikog uspeha je baš ono što se krije ispod haube. Tu možemo pronaći 5,9-litarski turbodizel u konfiguraciji sa šest linijskih cilindara koji razvija 305 konjskih snaga i maksimalnih 752 Nm obrtnog momenta. Ovaj motor zapravo i nije Dodgeov već je dobavljač čuvena firma agregata i opreme Cummins, a saradnja dve firme traje još od kasnih osamdesetih godina prošlog veka. Snaga se prenosi na sva četiri točka preko šestostepenog automatskog menjača.


Za sve one koji još uvek sumnjaju u autentičnost brojke, Huvs i za njih ima objašnjenje. Kaže da je dobio dokumentaciju prema kojoj je proizašao zaključak da je kamionet bio na servisu preko 200 puta i to uglavnom za regularno održavanje i po koji sitan kvar.

Prethodni vlasnik je uspeo da nabije takvu kilometražu najviše zahvaljujući svojoj profesiji. Naime, on je radio kao dobavljač delova za opremu u industriji eksploatacije nafte, pa je često bio primoran da prelazi velike distance u kratkom vremenskom periodu, sve kako bi mušterijama isporučio ono što su naručili.

Huvs se brzo dao u vožnju da bi prešao onu magičnu brojku od tačno milion milja i nada se da će sa ovim Ramom imati jednako pozitivno iskustvo.

AutoRepublika

(823)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Ne postoji sansa da ovaj auto izgleda kaao iz fabrike. Ne postoji tvrdim zivotom bukvalno. Ne postoji saansa da mu nije radjen motor. Sve je ovo nerealno.

Laki

Sumnjam da je ovo istina.

Milan

Zašto?6 litara Cumins..redovno održavanje,pola gasa i nema problema..

Yankee

Zasto je nerealno da mu nije radjen motor? Cummins 5.9 dizel koji je vecinu zivota proveo na autoputu.

Renault Terminator

Ma sve je realno…al uz jedno 6-7 generalki,4-5 mjenjanja mijenjača…i ko nov je.

Yankee

Ko u Americi jos radi generalku na putnickim autima?

Renault Terminator

U Canadi rade.U mojoj firmi su to radili,od kamiona do automobila.Znalo se dešavati da nema mesta u garažama pa se kamion šalje u Peterbiltov,Kenworthov,Internationalov servis da odrade generalku motora..zavisi koji kamion se raspadne pa u taj servis šalju ako nema mijesta u firminim garažama da se odradi generalka.

Yankee

Jasno sam rekao gore „putnickim autima“.

Matori

Zar se vozilo iz naslova može smatrati putničkim autom?

Izmenjeno 2 godine pre od strane Matori
Branko

Cummins is a good diesel engine, you never know, maybe they maintain regularly,terminator,what city ilive in Canada,I am in London Ontario,tnx.Branko🍻🧰🛠️🛻🇨🇦

BB

Ja bih promijenio pitanje: Koliko je vozača sahranio do sada?

Renault Terminator

A može i koliko se servisa obogatilo na ovom kršu😁…

moron

95 hiljada km godišnje u proseku ? Mesečno preko 7.800 km? Sa ovim? Baš ndrealna cifra.