1. Home
  2. Vesti
  3. Italijanske vlasti istražuju Google
Italijanske vlasti istražuju Google
1

Italijanske vlasti istražuju Google

177
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanski organi za monitoring su saopštili da su otvorili istragu u vezi s navodnom zloupotrebom dominantne tržišne pozicije Googlea u sektoru pametnih uređaja.

Naime, Google je navodno odbio da integriše „Enel X Recharge“ aplikaciju, koju je razvio Enel, u svoj Android Auto sistem. Enelova aplikacija omogućava vozačima električnih automobila da pronađu stanice za punjenje i memorišu ih.

Google, kroz svoj Android operativni sistem, uživa u dominantnoj poziciji na tržištu pametnih uređaja, saopštila je italijanska inspekcija.

Portparolka tehnološkog giganta je izjavila da je Android Auto kreiran tako da akcenat stavlja na bezbednost, da bi se miminalizovalo skretanje pažnje u vožnji, te da bi osigurao da aplikacije mogu biti korišćene bezbedno tokom vožnje. Samo, nije nam jasno šta to jednu aplikaciju čini „bezbednom“ a drugu „nebezbednom“ kada se obe koriste „tokom vožnje“.

„Mi razmatramo žalbu i očekujemo saradnju s vlastima da bismo rešili njihovu zabrinutost“, rekla je portparolka.

Iz Enela nisu želeli da komentarišu slučaj, a istraga bi trebalo da se završi 30. maja sledeće godine.

AutoRepublika

(177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„istraga bi trebalo da se završi 30. maja sledeće godine.“

A do tada – „slikajte se“.