1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep „pecnuo“ upravu Forda zbog problema s kvalitetom modela Bronco
Jeep „pecnuo“ upravu Forda zbog problema s kvalitetom modela Bronco
3

Jeep „pecnuo“ upravu Forda zbog problema s kvalitetom modela Bronco

549
3
Podelite sa prijateljima:

Sigurno se sećate priče od pre oko godinu dana, kada je jedan Amerikanac u pomalo pripitom stanju uspeo da zaglavi svoj Jeep Wrangler na biciklističkoj stazi u saveznoj državi Kaliforniji. O tome su pisali mnogi mediji uključujući i AutoRepubliku, a tu priču možete da pročitate ovde. Razlog zašto vam spominjemo ovaj slučaj jeste taj što se tada vozač Forda ponudio da izvuče kolegu s Wranglerom iz problema, i na taj način da promoviše svog novog terenca Bronco.

Možete zamisliti kakva bi to promocija bila za Ford kada bi svet obišle fotografije kako vozilo te marke izvlači glavnog rivala iz nevolje, ali je Jeep kulturno odbio ponudu i zapravo unajmio lokalni klub ljubitelja ovog brenda da pomognu kolegi.


Od tada je Ford dobio preko 300 hiljada narudžbi za svog terenca i modeli za 2021. i 2022. godinu su uveliko rasprodati. Ali istovremeno se suočio i s velikim brojem problema, posebno onih po pitanju saradnje sa dobavljačima čijim uslugama nikako nije bio zadovoljan. To se konkretno odnosi na jednu nemačku firma koja isporučuje plastični krov za Bronco, pa su vlasnici prijavljivali kako prokišnjava i da je završna izrada generalno loša.

Ford je pokušao da reši problem tako što je svim dosadašnjim vlasnicima zamenio krov bez ikakve finansijske nadoknade, ali kako nam se čini, dobavljač je još jednom zakazao i sa njim će sigurno biti raskinuta saradnja.

Jeep je konačno dočekao svojih pet minuta da malo pecne rivala. Ovog vikenda u gradu Holi, unutar američke savezne države Mičigen se održava jedan od najvećih skupova ljubitelja terenskih vozila u Americi. Na takvoj lokaciji vlasnici su u stanju da se takmiče u raznim disciplinama gde mogu da pokažu mogućnosti svojih ljubimaca, a Jeep je već duži niz godina jedan od glavnih sponzora.

Novine „The Detroit News“ su prenele intervju sa prvim čovekom brenda Džimom Morisonom koji je izjavio kako se „u subotu očekuje kiša i da ne veruje da će se ijedan Bronco pojaviti zbog toga“. Zatim je dodao da je prošle godine isporučeno preko 200 hiljada jedinica Wranglera i da je maj ove godine bio najbolji mesec za taj terenac po prodajnim rezultatima u njegovoj, 25 godina dugačkoj istoriji.


Ruku na srce, Morison je takođe pohvalio Bronco i rekao da je reč o impresivnom terencu koji samo tera Jeep da usavrši svog Wranglera u još većoj meri, pa možemo zaključiti da, iako nam se ne svidja kada neko nadmaši naš omiljeni brend (Ford), konkurencija je ipak poželjna u automobilskom svetu.

Nekada se samo treba nasmejati sopstvenoj muci i znati da će doći dan kada će i rival proći kroz sličnu situaciju.

AutoRepublika

(549)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

malo prc, malo reklama 😉

moron

Koliko zluradosti zbog banalnosti kao što je prokišnjavanje krova …

Yankee

Tako ti je kad koristis nemacke firme kao dobavljace … 😉

comment image