1. Home
  2. Vesti
  3. Benzinski Porsche Macan ima pred sobom još samo tri godine života
Benzinski Porsche Macan ima pred sobom još samo tri godine života
0

Benzinski Porsche Macan ima pred sobom još samo tri godine života

522
0
Podelite sa prijateljima:

Od 2024. godine, Macan će biti dostupan isključivo kao električni automobil. 

Iz Porschea su potvrdili ono što se sumnjalo već neko vreme – teško da će Macan uspeti da opstane sa termičkim motorima. Sebastijan Stejger, čovek koji je u Porscheu zadužen za karijeru Macana, potvrdio je za britanski Autocar da će najverovatnije već 2024. godine ovaj SUV biti u ponudi samo sa električnim pogonom.

On je objasnio da regulativa igra veliku ulogu u tržišnom životu modernih vozila. „Emisioni propisi su jedan od ograničavajućih faktora“, istao je Stejger, misleći na strože Euro 7 norme koje uskoro nastupaju na evropskom tržištu.

No, to ne znači da će benzinski Macan momentalno nestati iz ponude. Dakle, pred njim su još tri godine života, do 2024. kada će u potpunosti prepustiti scenu električnom izdanju. Podsetimo, SUS Macan je skoro dobio restilizaciju, što bi trebalo da mu omogući predviđeni rok trajanja do 2024.

U međuvremenu, Porsche će raditi na električnoj varijanti ovog vrlo popularnog SUV-a (u prvoj polovini ove godine isporučeno 43.618 primeraka). Baterijski Macan biće premijerno prikazan naredne godine, a neki veruju da bi to moglo biti već u februaru, na idućem Salonu automobila u Ženevi.

Električni Macan će biti prvi serijski automobil koji će koristit PPE platformu. Ovu arhitekturu zajednički su razvili Porsche i Audi, i ona bi trebalo da odigra ogromnu ulogu u daljoj elektrifikaciji pomenutih brendova.

Dok čekamo penziju standardnog Macana, eto prilike da se podsetimo našeg testa ovog automobila. Recenziju Porscheovog asa možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(522)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments