1. Home
  2. Vesti
  3. Audi potvrdio – ciklus modela ostaje šest do sedam godina
Audi potvrdio – ciklus modela ostaje šest do sedam godina
0

Audi potvrdio – ciklus modela ostaje šest do sedam godina

468
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač neće uvećavati „rok trajanja“ svojih modela, uprkos sve većim razvojnim troškovima zbog elektrifikacije. 

Arno Arnlic, direktor Audija za finansije i pravne poslove, potvrdio je da životni ciklus ostaje 6-7 godina, kao i da će tokom tog perioda doći do jedne restilizacije automobila. On je dodao da će razvoj novih modela i tehnologija tražiti više novca, pa će tako na taj proces u budućnosti odlaziti 6-7% od ukupnih prihoda ove kompanije, naspram aktuelnih 5-6%.

Arnlic je naveo da će zajedničke modularne platforme VW grupacije doneti ogromne uštede na polju razvoja novih vozila. Audi koristi dve arhitekture za električna vozila – PPE i MEB. Prvu su razvili zajedničkim snagama sa Porscheom, dok je druga plod rada Volkswagenovih inženjera.

S druge strane, direktorka za prodaju i marketing u Audiju, Hildegard Vortman, ističe da nije reč samo o fizičkim platformama, već i o onim softverskim. „Mi smo ono što bi ja nazvala šampioni plaformi, ali isti princip važi i za softver“, kazala je Vortmanova.

Ukoliko je verovati izveštajima koji stižu iz nemačkih stručnih medija, Audi je posle odličnog poslednjeg kvartala prethodne godine imao vrlo dobre rezultate u prva dva meseca 2021. Ostaje da se okonča prvo ovogodišnje tromesečje, pa da vidimo da li je Audi nastavio sa uspehom u ovoj godini. Jasno je da električni modeli imaju ogroman uticaj za ukupan rezultat brenda, pogotovo što im prodaja ne slabi uprkos čitavoj korona krizi.

AutoRepublika 

(468)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments