1. Home
  2. Vesti
  3. I Mercedes EQE dobija performantnu varijantu
I Mercedes EQE dobija performantnu varijantu
0

I Mercedes EQE dobija performantnu varijantu

120
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan električni sedan sa znakom „trokrake zvezde“ imaće AMG izdanje. 

Davno je aktuelni šef Daimlera, Ola Kelenijus, kazao da će kompletan portfolio morati da prođe elektrifikaciju. Tako je i AMG prinuđen da krene ovim putem, pa smo nedavno videli i prvi EV tog podbrenda. Naravno, to je bio EQS AMG, odnosno perjanica električnog portfolija Mercedesa.

Uporedo sa premijerom ovog vozila, predstavljen je i EQE, koji je po svojim gabaritima pandan konvencionalnoj E klasi, mada daleko neskladniji, bar u vizuelnom smislu. Sada stižu informacije, doduše još uvek nezvanične, da će se uskoro pojaviti i EQE AMG.

Ovaj manji sedan već je viđen prilikom testiranja, i očekuje se da prođe kroz sličan tretman promene eksterijera kao što je to bio slučaj sa njegovim većim bratom. O ovom novitetu nema mnogo pouzdanih podataka, ali u nemačkim stručnim medijima kruže dva podatka – prvi je u vezi sa baterijom.

Navodno će ona imati upotrebljivi kapacitet od 90,5 kWh, kao i da će EQE AMG koristiti dva elektromotora, što momentalno znači i da će imati pogon na sva četiri točka. Što se tiče snage, glasina kaže da će ovaj performantni električni sedan moći da računa na čak 680 konjskih snaga.

Kolege iz Nemačke veruju da će Mercedes predstaviti EQE AMG naredne godine, a da će prodaja istog početi verovatno tek 2023. godine.

AutoRepublika

(120)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments