1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantisu više nije neophodna Teslina pomoć
Stellantisu više nije neophodna Teslina pomoć
4

Stellantisu više nije neophodna Teslina pomoć

340
4
Podelite sa prijateljima:

FCA alijansa je još 2019. godine potpisala sporazum sa Teslom koji joj je omogućio manje briga u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova u Evropi. 

Izvršni direktor Stellantisa najavio je da ove godine neće biti potrebna bilo kakva saradnja sa Teslom povodom emisije štetnih gasova. „Tehnologija koju je u Stellantis donela PSA grupacija omogućava nam da već u toku ove godine bez problema ispunim sve norme u vezi sa flotnom emisijom“, naveo je Karlos Tavares.

Ostaje da se vidi kakvih će finansijskih posledica biti povodom povlačenja iz ugovora, odnosno da li će ih uopšte i biti. FCA alijansa je navodno opredelila sredstva za trogodišnju kupovinu „zelenih kredita“ od Tesle, kako bi prošli bez kazni u Evropi. To ih je, kako italijanski mediji javljaju, koštalo oko dve milijarde evra.

Za Teslu je ovaj sistem stvaranja zajedničkih „poduhvata“ zarad umanjivanje prosečne emisije štetnih gasova tradicionalnih proizvođača vrlo unosan posao. Prošle godine su od toga prihodovali ogromnih 1,6 milijardi dolara, no po svemu sudeći ove godine će taj priliv novca biti značajno manji.

Stellantis namerava da veći deo FCA alijanse preuzme PSA tehnologiju u vezi sa plug-in hibridnim i električnim vozilima. Ranije najave Karlosa Tavaresa govore u prilog tome da će Stellantis posvetiti daleko veću pažnju 100% električnim modelima, a da će plug-in hibridi polako padati u zaborav u godinama koje su ispred nas.

AutoRepublika 

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovo sa emisonim savezima je bila teška ekološka prevara.

Cuore sportivo

Pa to ti je kaslicno masonsko odradjen poso. Druge kompanije moraju da finansiraju Teslu, nece oni.

moron

Zamisli da voziš i prekoračiš ograničenje brzine. Umesto npr. 60, išao si 80. I da je to prekršaj, za koji plaćaš kaznu ( a sredstva od kazne idu u budžet države ). A da taj zakon istovremeno kaže da će se i pored toga to si išao 80 (tamo gde je ograničenje 60 ) smatrati da nisi počinio prekršaj, ako dostaviš izjavu nekog drugog vozača ( Žike ili Mike, koji je na tom istom mestu išao brzinom 40 ), da ste Ti i Mika/Žika zapravo putovali zajedno i da ste Vi jedno (kao da ste neki „skup vozila“, ali, takav… Pročitaj više »

Cuore sportivo

Namjestaljka care. Izuci masone. Ne daju oni lovu musku, nego hoce da druge autkompanije ga finansiraju. Zabranili su gorivo i sad primotavaju sve na struju pri tome, musk se mora finansirati od strane drugih auto kompanija, zato se i napise tako retsrdiran zakon