1. Home
  2. Vesti
  3. Ford zaustavlja proizvodnju Fieste u Evropi
Ford zaustavlja proizvodnju Fieste u Evropi
2

Ford zaustavlja proizvodnju Fieste u Evropi

361
2
Podelite sa prijateljima:

Razlog već možete i sami da pretpostavite – nestašica poluprovodnika i mikročipova. 

Iako su najbolji dani Fieste u Evropi, bar što se tiče prodaje, daleko iza nje, ipak se radi o vozilu koji ima vrlo dobar komercijalni uspeh na Starom kontinentu, pogotovo u Velikoj Britaniji. No, kada se priča o kontinentalnom delu Evrope, proizvodnja za potrebe kupaca u tim zemljama obavlja se u Nemačkoj, tačnije u Kelnu.

Ford je saopštio da će od 23. avgusta u potpunosti zaustaviti proizvodnju Fieste, s tim da će ta pauza u radu trajati pet dana. Moguće je da dođe do produženja ali nadležni u „plavom ovalu“ veruju da do toga neće doći. Ford je već zaustavljao proces montaže Fieste ove godine, i to u više navrata.

Američka marka ima oko 15.000 zaposlenih u pogonu u Kelnu. Od te brojke, jedna trećina radi na poslovima u vezi sa proizvodnjom hečbeka iz B segmenta. U Kelnu je ujedno i sedište Forda za Evropu.

Problem u proizvodnji Fieste zapravo vuče poreklo od dobavljača modula za vrata, koji ima poteškoća da dođe do odgovarajućeg broja poluprovodnika, te je samim tim i Ford ugrožen.

Predstavnici američkog brenda ističu da njihova druga fabrika u Nemačkoj, koja inače pravi Focus, nema problema sa nabavkom poluprovodnika niti to imaju njeni komponentaši, tako da će se tamo proizvodnja nastaviti normalnim tempom.

AutoRepublika 

(361)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Zamisli samo da zaustave proizvodnju u US na 5 dana….
Eheey, još jedan puni godišnji odmor na onih obaveznih 7 dana što ih sleduje u toku jedne godine.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Balkanboj
Memo SSD

Evo riješenja .

Kupiš automobil a tvoj pametni telefon bude CPU za automobil.

Pa valja je 256GB dovoljno za CPU.