1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo rasprodao XC40 Recharge za 2020. godinu
Volvo rasprodao XC40 Recharge za 2020. godinu
1

Volvo rasprodao XC40 Recharge za 2020. godinu

222
1
Podelite sa prijateljima:

Švedska marka saopštila je da je popunila narudžbine predviđene za ovogodišnju proizvodnju električnog SUV-a. 

Odličan rezultat za Volvo, jer smo ipak tek u desetom mesecu 2020. godine, što govori o velikoj potražnji za ovim električnim modelom. XC40 Recharge je prvi u familiji baterijskih modela koji će uslediti u godinama koje su pred nama. Šta više, Volvo želi da električni automobili imaju udeo u prodaji od 50% već 2025. godine.

Havijer Varela, šef Volvoa za industrijske operacije na globalnom nivou, rekao je da je ova kompanija veoma zadovoljna inicijalnim rezultatima u vezi sa pomenutim električnim SUV modelom. „Danas je veliki dan za Volvo i sve zaposlene u fabrici u Gentu. Dok nastavljamo sa elektrifikacijom naše game, ovaj pogon postavlja putanju za našu globalnu proizvodnu mrežu“, kazao je Varela.

Što se tiče samog XC40 Recharge, Volvo je od početka imao velika očekivanja od ovog SUV-a. Radi se o modelu koji ne koristi zasebnu EV platformu, već je on prešao dugačak put od SUS pogona od baterijskog vozila. XC40 Recharge koristi dva elektromotora koja ukupno isporučuju 408 ks i 660 Nm.

Kada je reč o dometu, on iznosi 400 km, zahvaljujući bateriji od 78 kWh. Baterija se može dopuniti na brom punjaču do 80% svog kapaciteta za 40 minuta.

Pomalo je čudna odluka da Volvo odredi isti sufiks za električne i plug-in hibride. No, očito je da su se vodili logikom da su ipak u pitanju baterijski automobili, te da im je to zajednički imenitelj.

AutoRepublika 

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoran

Zar ne bi bilo logicno da je ovo na nivou Nissan Srbija a ne samo Nissan LF?