1. Home
  2. Vesti
  3. Koji premijum brend je najpopularniji u Italiji?
Koji premijum brend je najpopularniji u Italiji?
3

Koji premijum brend je najpopularniji u Italiji?

603
3
Podelite sa prijateljima:

Pomalo čudno, ali Audi je ubedljivo najprodavanija premijum marka na Apeninskom poluostrvu.

Italijani su očito opčinjeni Audijevim vozilima, mada bi tu trebalo istaći da modeli A3 i Q3 imaju posebno dobre rezultate sa druge strane Jadranskog mora.Samo na ova dva vozila otpada gotovo 19.000 registracija od ukupno 40.914 koliko ih je upisao brend sa četiri prstena u periodu od januara do jula ove godine.

Na drugom mestu je BMW koji je došao do 35.050 kupaca u Italiji u istom razdoblju. Trećeplasirani je večiti rival iz Štugarta – Mercedes. Trokraka zvezda je u ovoj mediteranskoj zemlji dostavila 32.873 vozila.

Ukoliko se Lancia uračuna u premijum klasu (gde istorijski pripada), onda je ona na četvrtom mestu zahvaljujući odličnoj prodaji Ypsilona (30.246).

U Italiji se ove godine dobro kotiraju Volvo i Mini. Švedska marka je prodala nešto manje od 13.500 automobila, dok je britanski brend na svoj konto dodao 12.037 jedinica.

Alfa Romeo je na domaćem tržištu isporučio 7.195 četvorotočkaša, dok je Porsche ostvario 3.731 registraciju na Apeninskom poluostrvu.

Vredi istaći i da je Tesla prodao u Italiji 3.145 automobila, Lexus 3.030, a Jaguar 3.008. Francuski DS je pronašao put do 2.830 potrošača u prvih sedam meseci.

Kada je reč o zasebnim premijum modela, najprodavaniji u Italiji je Audi Q3 sa 9.717 dostavljenih primeraka.

Na drugom mestu je još jedan SUV, BMW X1. Za asa plavo-belog propelera rešilo se 8.746 potrošača. Trećeplasirani je Audi A3 (7.991), zatim slede Mercedes A klase (7.771), Mini Countryman (6.472) i Mercedes GLA (5.717).

AutoRepublika 

(603)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud

Lancia 🤪

moron

E, moja Alfa … Skoro da te čak i DS u Italiji pretekao 😊

Dezon

Novi A3 SE mnogo vozi Po Italiji