1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Stellantisa: Električni automobili će biti skupi još pet-šest godina
Šef Stellantisa: Električni automobili će biti skupi još pet-šest godina
0

Šef Stellantisa: Električni automobili će biti skupi još pet-šest godina

268
0
Podelite sa prijateljima:

Karlos Tavareš ne vidi veliki pad cena za EV modele u narednim godinama.

Elektrifikacija automobilske industrije se odvija punom parom. Električnih modela je sve više i više, a evidentan je i veliki rast prodaje takvih vozila. Ipak, i dalje nema značajnog pada cena ovakvih baterijskih četvorotočkaša.

Prvi čovek Stellantisa, Karlos Tavareš, smatra da do toga neće doći u narednim godinama. “Još najmanje 5-6 godina će biti ovako visoke cene električnih automobila. Jednostavno ne vidim prostor za jeftinije modele”, istakao je izvršni direktor novonastale kompanije.

On je podvukao da je veliki problem to što električna vozila neće biti dostupna svima. “To je ozbiljna prepreka na kojoj ćemo morati mnogo da radimo”, kazao je Karlos Tavareš.

Šef Stellantisa naglasio je da se mora razmišljati o ugroženim radnim mestima kojima preti elektrifikacija. Električni automobil je jednostavniji za montažu naspram SUS vozila, te je samim tim potrebno i manje rada tokom proizvodnje.

Stellantisovi brendovi su već mahom opredelili se za električnu budućnost. Fiat prelazi među EV marke od 2030. godine, Opel, Alfa Romeo i Lancia još ranije – 2027. godine, dok će DS od 2024. godine plasirati isključivo električne automobile.

AutoRepublika 

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments