1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID.3 za nemačku policiju
Volkswagen ID.3 za nemačku policiju
7

Volkswagen ID.3 za nemačku policiju

665
7
Podelite sa prijateljima:

Volkswagenov EV dobio je novu ulogu kao patrolno vozilo za pripadnike snaga reda i zakona u Hanoveru. 

Policija Donje Saksonije primila je prvi set naručenih automobila. Volkswagen je primio narudžbinu od tamošnje policije za čak 215 električnih ID.3, kao i za 175 primeraka Passata GTE koji koristi plug-in hibridnu tehnologiju.

Na priloženim fotografijama mogu se videti potpuno bele jedinice ID.3, koje će se koristiti kao vozila za prismotru i inkognito patroliranje ulicama. S druge strane, Passat GTE je momentalno dobio plavo-žutu kombinaciju koju inače upotrebljava policija u Donjoj Saksoniji.

Volkswagen ističe da je vrlo važno da policija i javne ustanove uskoro prigrle elektrifikaciju, odnosno da počnu sa upotrebom hibridnih i električnih modela. Holger Santel, šef Volkswagena za nemačko tržište, naveo je da se nada da je ovo početak promena u voznom parku policije.

„Imamo veliki broj automobila i nadamo se da će uskoro vlasti početi transfer ka električnoj mobilnosti“, kazao je Santel. Sigurno je da će i drugi veliki gradovi, ne samo u Nemačkoj, već i u Evropi uskoro uvesti u službu policije veći broj baterijskih vozila.

Nedavno je stigla informacija da policija u prestonici Austrije – Beču, obavlja testiranje dva električna četvorotočkaša za upotrebu policijskih službenika. Radi se o dva Volkswagenova EV modela – hečbeku ID.3 te SUV-u ID.4.

AutoRepublika 

(665)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pametni Nemci. Kupujmo domaće.

S mile

Munuli pare da dignu prodaju. Uvaljuju drzavnom buzetu. Ni oni nisu bitno bolji od nasih, samo sto ovi nasi pajseri ne kupuju 500L…nego skodu, vise daje skoda za prolazak njihove robe 😃

moron

Ah, mi i „kupujmo domaće“ …

s mile

Šta bi sa onim našim proizvođačem e bajsova, bilo je i za njih da će ih kupovati državni korisnici…

Djordje Pesic

Da ne prodju kao policijski bmw i3 u americi 😀

moron

Šta se tu desilo?