1. Home
  2. Vesti
  3. BMW 128ti je novi hot heč nemačkog proizvođača (GALERIJA)
BMW 128ti je novi hot heč nemačkog proizvođača (GALERIJA)
0

BMW 128ti je novi hot heč nemačkog proizvođača (GALERIJA)

406
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je pri kraju testiranja i razvoja novog hot heča koji će biti baziran na Seriji 1. 

Tako će „kec“ dobiti još jednu performantnu verziju, pozicioniranu niže u odnosu na M135i xDrive koji ostaje kruna ponude kod ovog modela. Novi automobil koristiće dvolitarski turbo agregat koji će isporučivati 265 ks. Snaga će se putem osmostepenog automatskog menjača prenositi na prednje točkove. BMW navodi da će se sprint do „stotke“ obavljati za 6,1 sekundu.

Bavarci najavljuju da nije reč samo o smeštanju novog motora u šasiju, već da su mnogo vodili računa o ogibljenju i voznoj dinamici koja bi trebalo da bude na visokom nivou.

Dakle, BMW 128ti je prvi performantni model ovog brenda koji će koristiti pogon na prednje točkove. Ujedno, ovo je tek treći model plavo-belog propelera koji nosi sufiks Turismo Internazionale. Potvrđeno je da će serijska verzija dobiti vešanje iz „M“ odeljenja, te da će imati tvrđi trim od M135i xDrive.

No, 128ti će od svog većeg brata biti lakši za nekih 80 kg, što se većim delom može pripisati nedostatku pogona na sve točkove. BMW obećava da će novitet dobiti niz novina kako spolja, tako i u kabini, kako bi se lakše razlikovao u odnosu na obična izdanja Serije 1.

Nemačka marka potvrdila je da će 128ti stići u izložbeno-prodajne salone širom Starog kontinenta već u novembru tekuće godine.

AutoRepublika 

(406)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments