1. Home
  2. Prezentacije
  3. BMW blago osvežio iX3 (GALERIJA)
BMW blago osvežio iX3 (GALERIJA)
0

BMW blago osvežio iX3 (GALERIJA)

246
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarski električni SUV dobio je suptilno ažuriranje. 

Verovali ili ne, ali prve promene za iX3 stižu samo dve godine nakon debija ovog modela. No, izmene su krajnje minimalne, i samo oštro oko moći će da momentalno primeti šta je tačno BMW promenio.

Evolucija se odigrala na anfasu. „Bubrezi“, koji ovde imaju čisto estetsku ulogu, sada su nešto većih dimenzija nego što je to bio ranije slučaj. Svetla su uža za 1 cm i dolaze standardno izvedena u matrix LED tehnologiji, dok je opcionalno moguće preći na laserska svetla.

BMW iX3 M Package dolazi standardno sa točkovima od 19 cola, a moguće je uzeti i specijalne aerodinamične felne od 20 cola, no za njih potrebno doplatiti. Bavarci navode da je težište kod iX3 niže za 74 mm naspram konvencionalnog X3 30i, a raspored mase je 43:57.

I u kabini je došlo do malih promena. Ispred vozača je i dalje dualni sistem displeja dijagonale od 12,3 inča. Jedan ekran tumači ulogu instrumentalne table, dok se drugi koristi za upravljanje informativno-zabavnim sistemom. BMW je promenio i izgled ručice „menjača“, i ponudio nove presvlake za sedišta.

Kada je reč o pogonskom sklopu, ovde je sve ostalo isto. Dakle, iX3 dolazi sa jednim elektromotorom postavljenim iznad zadnje osovine. Pogonska jedinica dostavlja 282 ks i 400 Nm, što omogućava vrlo dobre performanse. Ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h obavlja se za 6,8 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 180 km/h.

Nema promena ni kada je reč o bateriji. Kapacitet je i dalje 80 kWh (74 kWh su upotrebljiva za vozača), što mu pruža domet od 460 km prema WLTP protokolu. BMW iX3 može dopuniti 100 km autonomije kretanja za 10 minuta punjenja na superpunjaču od 150 kW.

Plavo-beli propeler saopštio je da će javnost imati priliku da upozna osveženi električni X3 već na Salonu automobila u Minhenu, tokom narednog meseca. Upravo tada će otpočeti i proizvodnja ovog baterijskog SUV-a u Kini.

AutoRepublika 

(246)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments