1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nova generacija kamiona Fuso Canter na evropskom tržištu
Nova generacija kamiona Fuso Canter na evropskom tržištu
0

Nova generacija kamiona Fuso Canter na evropskom tržištu

348
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska kompanija Fuso, koja posluje u sastavu mamutskog koncerna Daimler, nudi svoje proizvode na mnogim tržištim širom sveta, ali ga „nešto ne viđamo“ kod nas. Poznato je čak da jedna fabrika marke Fuso funkcioniše i na teritoriji Ruske Federacije, a to i ne čudi previše kada se zna o vezama Kamaza i Daimlera. Znalcima je odmah jasno da se Fuso sklapa u Nabrežni Čelniju.

Kako bilo, nova generacija modela kamiona s oznakom Canter je predstavljena pre par dana, a upravo kreće i distribucija zainteresovanim i platežno sposobnim Evropljanima.

Odmah je komotno reći da novi Fuso predstavlja dubinski promišljenu i unapređenu verziju modela iz prethodnog pokolenja. Kokpit je ostao isti, ali je dobio čeonu masku novorazvijenog stila, a što uključuje aplikaciju LED farova u stilu oblika bumeranga. Tu je saćasta rešetka hladnjaka s povećim natpisom „Fuso“.

Enterijer, tačnije ceo kabinski prostor je temeljno redizajniran pa su sada donete komandne table, odnosno centralni greben u dvobojnoj formi.

Kupci na Starom kontinentu će moći da biraju između više modifikacija. Tako će Canter moći biti kupljen u uskom izdanju, što će reći da je širina ove varijante na nivou od 1,7 metara, a biće dostupna i šira verzija. Ona se po tom pravcu pruža na dva metra. Dostupna je i takozvana „dual cab“ opcija, koja se može prevesti i kao „dvostruka kabina“.

Pored ovih izbora, dostupno je u više opcija u pogledu dužine razmaka između prednje i zadnje osovine, kao i u pogledu bruto mase vozila. Najteži Canter može da meri i 8,55 tona, naravno uključujući i transportovani tovar. U evropskoj gami će se nuditi i verzija od 3,5 tona, koja je narodu posebno zanimljiva, pre svega zbog toga što će ovaj kamion biti moguće voziti i s „B“ kategorijom vozačke dozvole.

Zavisno od izvođenja, novi Fuso će biti opremljen motorima koji razvijaju između 130 i 175 konjskih snaga i svi su usklađeni sa ekološkim standardima Euro-6.

Fuso Canter je dobio i dodatne elektronske sisteme bezbednosti. Na primer, vozač ima pomoć pri zapažanju objekata u mrtvim uglovima, a tu je i unapređeni sistem autonomnog kočenja u kritičnim situacijama. Ažuriran je i sistem za stabilizaciju vozila, dok je instaliran i sistem najnovije generacije, a koji omogućava očuvanje pravca unutar saobraćajne trake.

Nova generacija kamiona Canter će početi da se nudi u evropskim distributivnim centrima već ovih dana, odnosno sredinom avgusta.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments