1. Home
  2. Prezentacije
  3. Renault predstavio ažurirani Megane Sedan (GALERIJA)
Renault predstavio ažurirani Megane Sedan (GALERIJA)
35

Renault predstavio ažurirani Megane Sedan (GALERIJA)

2.16K
35
Podelite sa prijateljima:

Nakon osvežavanja varijante sa petoro vrata, stiže i restilizovana limuzinska verzija Meganea. 

Sa restilizacijom sedanskog izdanja, Renault je završio podmlađivanje familije Megane, i ažurirana berlina naći će se u izložbeno-prodajnim salonima tokom 2021. godine.

Nisu Francuzi imali mnogo posla sa „doterivanjem“ eksterijera kod Meganea u sedan varijanti. Ipak se radi o jednom „zgodnom“ automobilu, tako da su izmene bile minimalne. Promene su mahom koncentrisane na anfas vozila. Renault ističe da su sada implementirani Pure LED farovi, a zadržan je prepoznatljiv svetlosni potpis u obliku slova „C“. Napred su postavljeni i drugačija rešetka, kao i izmenjeni odbojnik. Pogled s boka i otpozadi ne odaje utisak nekih bitnih noviteta.

Francuska marka navodi da je Megane Sedan dostupan i sa novom bojom – Highland Grey. Osim toga u ponudi su i novi točkovi prečnika od 16 do 18 cola. Dakle, sve u svemu suptilne promene kada je reč o spoljašnjosti vozila.

Veće izmene odigrale su se u kabini. Ispred vozača je digitalna instrumentalna tabla od 10,2 inča koja može sadržati i navigaciju. Na centralnoj konzoli nalazi se ekran osetljiv na dodir dijagonale 9,3 inča. Renault navodi da je komadne za razne bezbednosne sisteme grupisao na upravljaču, zarad lakše kontrole istih. Središnje ogledalo je urađeno elegantno, bez okvira i nudi zaštitu od zaslepljivanja snažnim farovima vozila koja dolaze otpozadi. Vozač je definitivno privilegovan, pa mu je dostupno i elektro podesivo sedište.

Osveženi Megane Sedan dolazi sa nizom aktivnih bezbednosnih sistema. Renault u prvi plan stavlja AEB, potom adaptivni tempomat kao i sistem za detekciju prepreka odnosno saobraćaja pri kretanju unazad. Francuska marka navodi da je dodatno poradila na opciji Auto Hold kod ručne kočnice, zarad većeg komfora pri vožnji u gradu.

Što se tiče palete motora, stigao je jedan novi agregat. U pitanju je trocilindarski 1,0 TCe koji raspolaže sa 115 ks i uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem. Tu je i dalje 1,3 TCe sa 140 ks, kod kog kupac može birati između šestostepene manuelne transmisije ili automatskog menjača sa sedam stepeni prenosa.

Mada je dizel sve manje prisutan kod Renaulta, Megane Sedan ostaje dostupan sa 1,5-litarskim agregatom koji isporučuje 115 ks. I ova pogonska jedinica može dolaziti u paru sa šestostepenim ručnim menjačem ili sedmostepenim „automatikom“.

Iako su limuzine kompaktnih dimenzija gotovo izumrle u najbogatijim evropskim zemljama, u ostatku Starong kontinenta i nekim drugim državama i dalje imaju šta da kažu. Tako će osveženi Megane Sedan biti dostupan u: Irskoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Saudijskoj Arabiji, Egiptu, UAE, Izraelu, Letoniji, Litvaniji, Estoniji, Maroku, Poljskoj, Portugalu, Češkoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj, Tunisu, Turskoj i Ukrajini.

Otkako se pojavio u prodaji 2016. godine Megane Sedan je stigao do više od 200.000 prodatih primeraka. Dovoljan razlog da opstane dok traje i aktuelna generacija familije Megane.

AutoRepublika 

(2157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

35 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Nekad sam se palio na ovaj oblik karoserije, i da je tako ostalo ovaj bi bio moj. Međutim, sjedoh u karavan verziju (koja me i zanimala) i ne nađoh dovoljno prostora. Tako da sad gledam ili SUV (crossover) ili „teretnu“ varijantu sa obiljem prostora a dovoljno niske cijene tipa Berlingo… Između mele plastike i puno prostora biram prostor.

D_C

Pre nekih 20 godina (i malo vise) upravo je Renault na britanskom trzistu imao reklame za Espace sa komentarom ispod ‘Space is ultimate luxury’. Sto je zapravo jako tacno.
Bile mnogo dobre fotografije. Probacu da nadjem i postavim neku…

moron

Meni je ovaj „mali Talisman“ uvek bio prelep. Ali, davno sam „otišao sa sedan forme“ i ja sebe u tome više ne vidim u budućnosti, mada nemam dilemu da je to energetski najefikasnija forma…

S mile

Zasto je limo najenergetskija forma. Mali koeficijet otpora vazduha?

moron

Da.

sami

Ajmo sad komentari, Megan sedan vs Octavia A7. Sa novom A8, bilo bi glupo porediti!
Ali će glavni besednici reci plastikaner ima onaj „ZAJEB“ a Octavia nema. Ali zato najaći motor 140 konja benzinjara, a dizel od pre Hrista. Ali ZAJEB je ključna stvar za odluku na ovdašnjem sajtu. Motor ne igra ulogu, kao ni gepek koji je ogroman na plastikaneru ali u njega se ni kofer veći neda ubaciti

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
moron

Zašto da poredimo aktuelni sa neaktulenim modelom?
A, ako ti je do tog „ZAJEB“-a (koga stalno forsiraju ti moroni koje pominješ), imala ga je i srpska oktavija A7, u paketu „Premium“. Saglasno nazivu paketa opreme, uzmeš je u nekom baš „premium“ izdanju motorizacije, npr. sa motorom 1,6 TDI od 90 „konja“ i imaš sve što ti treba u serijskoj izvedbi. Ne samo alu felne od 18″, koje sa tim motorom obezbedjuju maksimalnu voznu dinamiku, već imaš i ZAJEB, a čak i getribu kod koje ne može doći do kvara šestog stepena prenosa …

sami

Koji je to TDI sa 90 konja, gde si to video? Ja vidim da kod Škode počinje 115 a kod plastika završava 115Ks. A hoćeš reći da Reno ima ZAJEB i u osnovnom i i u onom do osnivnig paketa opreme? Kad je auto dobar dosta je i 4 brzine a evo primera sa 6 brzina koji ne valja

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
moron

U periodu posle redizajna, oktavija prethodne generacije je od strane našeg uvoznika nudjena i sa motorom 1,6 TDI 90 ks. Pa i u „ZAJEB paketu opreme“ pod nazivom „Premium“. To što danas na lageru uvoznika nema „zaostalih“ primeraka tog paketa opreme prethodne generacije škode ( već samo sa drugim motrima, ali i sa 5MT), to je drugo pitanje. A ja nisam nigde napisao da svaki megan danas serijski ima ZAJEB. A, ako je za optimalno korišćenje potencijala motora dovoljan i menjač sa 4 brzine, zašto DSG menjači nemaju samo 4 „brzine“? Nemaju ni pet … Imaju ih više, zar ne?… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
D_C

I posle mene neko optuzuje da sam zagovornik nemackih proizvodjaca a ja bih Megane ubacio u najuzi izbor ako bih razmatrao ovaj segment. Ocekujem izvinjenje od Saksofoniste i Kihot-a 😂🤣

J4ZZ3R

Pa saksofonista zivi i radi u Tokiju, sta ima on sa Francuskom 🙂 jedina drzava u kojoj covek koji je ozenio svoju uciteljici moze da im bude predsednik

sami

Sećaš se da je bio nekad Golf 2 1,6D sa 54ks i 4 brzine i sad ga nema na zalihama a bio najbolji automobil u istoriji.
A je li bio ovaj palastik Reno Megan 4 dizel sa 90ks ? Da nema tavoga na zalihama?

J4ZZ3R

Golf II bio najbolji automobil ikada? Mislis na aspekt akusticne udobnosti?

Balkanboj

Kolega s posla kupio Golf 7 pre jedno 3 godine, full sport oprema ili tako neka (sport sedišta, točkovi 18, bi-xenon..) a ne uzme motor. 1.6tdi sa valjda 115ks i 5 (pet) manuelnih brzina. Ali je Golf. Stvarno lepo izgleda parkiran.

J4ZZ3R

Golf 7 u highline ili spakovanom Comfort line zna biti prelep i mislim da je Golf 8 sjebao uspesan dizajn

Zoca

Octavia ne moze biti los auto,prodajne brojke u Evropi govore u prilog tome.

J4ZZ3R

AV ne moze biti los predsednik, podrska na izborima govori o tome

Balkanboj

Lepo je od osnovnog paketa nuditi full led prednja svetla. Još kad bi sveli one zadnje led trake što liče na vašarski automobil na nešto diskretnije bio bi stvarno lep i skladan automobil. Čak je i kokpit prilično uredan i prihvatljiv.

moron

Mislim da sam vidjao na ulici i neke nove premiume, koji pozadi celom širinom kola imaju crvenu LED traku i to noću svetli zajedno sa ostalim zadnjim pozicionim svetlima. Strahota na šta to liči.
Ako su zadnja LED svetla megana kičeraj, šta je onda to, na premiumima?

s mile

te zadnje LED trake su sve popularnije, mislim da je reno krenuo sa njima, ali ih sada i audi ima, koreanci takođe

Balkanboj

Kičerica nad kičerajom. Porsche i Audi A8.

Slavko

Vozio sam ovo pre par godine u NAVAK-u. Nista za zameriti, za razliku od Fluensa koji je bio, blago receno, uzas. Bese pomenuti dCi, fino ide, relativno tih, lepo razvija snagu.
Jedino sto mi se u poredjenju sa Octaviom ne dopada je nedostatak petih vrata, mada uz toliku zapreminu nije neka ni mana, zatreba jednom godisnje mozda.
Inace mi se dopada trend da LED rasveta ide serijski od ulaznih modela.
Aktuelni model se, moglo bi se reci, nudi po zanimljivim cenama, 1.3 tce za nekih manje vise 15k se cini korektna ponuda.

TNT

Apsolutno mi nikada neće biti jasan koncept heč automobila sa „repom” – jedino besmislenije od toga mi je CUV (ili kako se već zove) klasa. Pa glavna prednost heč automobila je kompaktnost, i ti to onda obrišeš „gumicom” tako što mu dodaaš 25-30 cm da bi ga teže parkirao i vozio.

Rade

Megane je po prirodi sedan https://www.youtube.com/watch?v=M0KSYDe8YG8
Sve ostalo su derivati.

TNT

Koncept automobil sa filma i Megan prve generacije imaju isto toliko veze kao i tvoja tvrdnja da je Megan sedan po prirodi. Ali, to je nebitno za moj komentar – čemu služi taj rep, sem za ono „da sam imao više para kupio bih pravu limuzinu, a pošto zavidim onima koji to mogu, ja ću da kupim ovo”? Razumem kvalitete karavana u toj klasi, mada mi je i to diskutabilno, ali limuzinu ne razumem nikako. Dobiješ 25-30 cm više, koji itekako znače kada trebaš negde da se parkiraš, a korist 0.

Rade

Imaš gepek da možeš da se spakuješ za godišnji odmor, a da ne moraš da brineš kad ti nekad neko od rodbine radi selidbu. 😉

TNT

Moram da priznam da nisam razmišljao na taj način, a u pravu si.

D_C

Upravo zbog toga se u mnogim evropskim zemljama sedan u ovoj klasi vise ne nudi.

Rade

Ne znam za druge, ali Francuzi naveliko kukaju što se i ovakav Megane ne nudi kod njih.

D_C

Kod nekih drugih je trenutno na oglasima 596 Skoda Octavia iz 2020 godine, od kojih je samo 596 karavana a ostalo su limuzine 🙂 Zapravo, kad pogledam zvanicne sajtove, recimo renault.ch, skoda.ch ili volkswagen.ch, uvidjam da ne samo da Renault ne nudi limuzinsku verziju Megana, Skoda ne nudi limuzinsku varijantu Octavie pa cak ni VW Passata. A potpuno mi je iznenadjenje da ni Arteona vise nema osim u Shooting Brake verziji.

D_C

Da ne spominjem Talismana i Superb, oni se podrazumevaju.

Rade

Superbu i Oktaviji znači ne pomažu peta vrata? 🙂

D_C

Pre nekog vremena, dok sam se šetao ulicom, zapadne mi za oko Octavia, koja osim što je bila šljašteće crvene boje, ni po čemu drugom se nije izdvajala. Octavia ko Octavia. Trebalo mi je nekoliko minuta razmišljanja da bih ukapirao šta je to u vezi nje čudno da bih je primetio – bila je limuzinska verzija, verovatno prva i jedina koju sam video u ovoj zemlji. Superba još ne iako znam da ga je ranije bilo na zvaničnom sajtu. Ali ovde živi praktičan narod. Realno, ako kupuješ Octaviu, Superb, Passata, ne postoji valjan razlog zašto uzeti limuzinu a ne karavan.

Rade

Praktični, ali neracionalni što je jako čudno za Švajcarce. Pored Grand Scenica sa povoljnijim cenama oni biraju Octaviu karavan koja sa zakošenim zadnjim staklom zapravo i nije pravi karavan.

moron

Zato u Srbiji kada dilera upitaš kada će u salonu imati izložen karavan, on te pogleda kao da si gubav …