1. Home
  2. Prezentacije
  3. Po treći put osvežen Haval H9
Po treći put osvežen Haval H9
0

Po treći put osvežen Haval H9

530
0
Podelite sa prijateljima:

Krosover pune veličine, iliti drugim rečima, veliki SUV Haval H9 je debitovao tokom 2014. godine, a onda je restilizovan u dva navrata. Prvo zatezanje bora se zbilo 2017. dok je popravni posložen 2019. godine. Sada je već očito da ovaj krosover neće doživeti drugi naraštaj, jer ko nas prati, taj zna da je Great Wall Motors nedavno ustoličio zasebnu marku Tank, pod čijim logotipom će ubuduće izlaziti veliki terenci s karoserijom nasađenom na šasiju.

Trenutno je u procesu razvoja četiri modela iz različitih segmenata, i ta vozila će, svako na svoj način, zameniti glavnog aktera današnje priče – Haval H9. Ali, pošto njihov razvoj još uvek nije zaokružen, kompanija je odlučila da aktuelnu „devetku“ još jedared privede vremenu u kom se (još uvek) nudi.

Kineski SUV (o okvirom umesto samonoseće karoserije) je ponovo promenio svoju „facijalnu ekspresiju“: rešetku hladnjaka sada krase uspravni stubići, spram negdešnjih vodoravnih, dok i novi branik poseduje vertikalne sekcije koje igraju ulogu svetala za maglu.

Međutim, nešto je ostalo identično kao što je i bilo. Mislimo na prednje svetlosne grupe koje dizajneri nisu preoblikovali, a isto to se može reći i za bokove i stražnjicu povelikog terenca.

U kabini je prednji panel redizajniran na način da ugosti veći širokougaoni ekran multimedijalnog sistema. Umesto uspravno pozicioniranih otvora za ventilaciju, postavljene su vodoravne rešetkice negde po sredini, dok je i blok s brzim pristupom (putem tastera) komandama muzičkog uređaja u potpunosti eliminisan, pa je kontrola rada audio jedinice preusmerena na polja osetljiva na dodir.

Ipak, površina na kojoj su grupisani tasteri kojim se upravlja radom uređaja za klimatizaciju je preživela i ovaj redizajn. Dekor enterijera je lagano izmenjen, ali je generalno govoreći, tu i kraj razlikama u odnosu na varijantu pre aktuelnog zatezanja bora.

Pogonska jedinica je dakle ostala neizmenjena, pa se u Narodnoj Republici Kini, Haval H9 nudi jedino pogonjen turbo motorom s četiri cilindra i dva litra zapremine. Sagoreva benzin i razvija 224 konjskih snaga koje se na pogonske točkove šalju preko osmostepenog automatskog menjača.

Kompanija nudi i izvođenja pokretana dizel motorom, ali ti primerci završavaju isključivo na izvoznim destinacijama. Prenos snage je na sva četiri kraja karoserije preko spojnice s više ploča koja je montirana napred. Tu je i reduktor, koji se doduše dobija za one koji su voljni da doplate. Dostupne su i opcije zaključavanja, kako prednjeg, tako i zadnjeg diferencijala.

Treći put modernizovani Haval H9 će se naći u ponudi na lokalnom tržištu pre nego što ispratimo leto. Ali, kakva mu je izvozna sudbina ne znamo jer kineski koncern o tome nije objavio ni reč. Great Wall je upriličio proizvodnju Havala u Rusiji, u gradu Tula, ali oni još nisu počeli da izrađuju čak ni verziju pre ove (treće po redu) restilizacije.

AutoRepublika

(530)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments