1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Alfe Romeo: Moramo se skoncentrisati na kvalitet
Šef Alfe Romeo: Moramo se skoncentrisati na kvalitet
4

Šef Alfe Romeo: Moramo se skoncentrisati na kvalitet

1.07K
4
Podelite sa prijateljima:

Žan-Filip Imparato je od tihog čoveka koji je svojevremeno vodio Peugeot postao vrlo pričljiv otkako je na čelu proizvođača iz Milana.

Imparato često razgovara sa novinarima u Italiji, koji su potpuno prirodno izuzetno zainteresovani za budućnost Alfe Romeo. Tako je ovaj izvršni direktor postao čest “gost” na stručnim i onim drugim, dnevnim portalima sa Apeninskog poluostrva. Poslednje vesti u vezi sa Imparatom ističu da je sada u prvom planu kvalitet novih automobila Alfe.

Šef italijanskog brenda nedavno se sastao sa direktorima više od 150 dobavljača koji proizvode komponente za tu marku. Tema sastanka bila je specifikacija delova za nadolazeći model Tonale, sa kojim bi i zvanično trebalo da (ponovo) počne preporod Alfe Romeo.

Imparato je navodno pred dobavljače postavio jasne zadatke sa akcentom na visokim standardima za predstojeći SUV,  ali i sve buduće modele. U razgovoru za  La Gazetta dello Sporto, šef Alfe posebno je istakao neophodnost da se poradi na kvalitetu vozila.

“Kvalitet je oduvek bio problem Alfe, još otkako sam vozio Alfasud ili kada sam provodio sate ispod GTV-a sa mojim ocem”, naveo je Žan-Filip Imparato. “U 2021. godini u premijum segmentu ne smete imati bilo kakve probleme sa kvalitetom”, rekao je izvršni direktor italijanske kompanije.

On je dodao da je upravo kvalitet u centru zbivanja kod Alfe u ovom trenutku. “Ako ne postignemo zadovoljavajući kvalitet u svim oblastima, nećemo plasirati nove automobile”, završio je Imparato.

Da se izvršni direktor poznate marke iz Lombardije ne šali sa ovim najavama govori i činjenica da je pomerio premijeru Tonalea koji je već trebalo da se nađe na tržištu. Tada je bio nezadovoljan performansama plug-in hibridnog pogonskog sklopa i naredio je da se razvoj nastavi. Poslednje glasine iz Italije kažu da Imparato nije bio zadovoljan ni određenim delovima enterijera, odnosno finalnom obradom u automobilu.

Pred Tonaleom su tako velika očekivanja. Nedavno je stigla informacija da Alfa planira godišnju proizvodnju od nekih 100.000 jedinica, što je u ovom trenutku daleko više od onoga što ova marka uspe da proda sa dvojcem Giulia/Stelvio.

Brend sa severa Italije već je najavio da će se premijera novog SUV modela odigrati u februaru naredne godine, na idućem Salonu automobila u Ženevi, dok će prodaja početi u junu 2022. godine.

AutoRepublika 

(1073)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Pu’… Kako ću sad kupiti sebi Alfu? Ranije sam mogao očekivati da joj cijena spadne zbog kvaliteta (ili poznatih priča), a sad hoće da naprave meni nedostupan automobil 😠
😉

Iznogud

Lik misli da idalje radi za Pezo…kakvu budalu su doveli za predsjednika….nečuveno.

Iznogud

Rece čovjek i osta ziv! Bio sam u novoj mokki uzas zivi od kasetofonske plastike pa hjundaijev i20 je svemirski brod za isprdak iz Opela, a jedan kraj drugog u salonu.

Iznogud

Uostalom, pola dijelova dobavlja firma koja je, ako me sjećanje dobro služi, pod VW (ili možda psa🤷) a francuska je, radila je interijer djulije, rade njima kao i ostalima u auto industriji…motor je talijanski, mjenjač zf, sa softverom u autu je bilo problema na početku, uostalom alfa daje 4 godine garancije i jedini problem vidim u kratkom intervalu izmjene zupčastog remena. Sve ostalo je na zavidnom nivou, jedino da uspiju iskamciti manje cijene s obzirom koliko dijelova naručuju od istih dobavljaca…ko zna šta se iza brda valja, a glupost da jebena hibridna verzija stopira izbacivanje modela je za malu djecu.