1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler predviđa da će nestašica poluprovodnika potrajati i u 2022. godini
Daimler predviđa da će nestašica poluprovodnika potrajati i u 2022. godini
0

Daimler predviđa da će nestašica poluprovodnika potrajati i u 2022. godini

229
0
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo Daimlera uvereno je da se kriza u vezi sa nabavkom poluprovodnika u automobilskoj industriji neće okončati u skorije vreme.

Hronični nedostatak mikročipova i poluprovodnika koji igraju izuzetno veliku ulogu u modernim vozilima već je teško uticao na kompletnu automobilsku industriju. Period čekanja na isporuku novih četvorotočkaša sve je duži, što se u krajnjoj meri negativno odražava na prodaju, koja već mnogo trpi zbog pandemije korona virusa.

Daimler, odnosno Mercedes, ne veruje da će se problem sa poluprovodnicima rešiti lako. “Očekujemo da nestašica potraje i kroz 2022. godinu”, istakao je prvi čovek nemačke marke – Ola Kelenijus.

Kelenijus je naveo da se Mercedes dobro prilagodio na novonastalu situaciju. “Imamo neke nezavršene automobile jer nema dovoljno komponenti, ali nije ništa drastično. Nismo dozvolili da se to otme kontroli”, tvrdi šef Mercedesa.

Proizvođač iz Štutgarta nije jedini koji nije optimističan povodom rešavanja ove krize oko poluprovodnika. BMW je nedavno potvrdio da ne očekuje poboljšanje tokom 2021. godine, dok je prvi čovek Stellantisa – Karlos Tavareš naveo da veruje da će kriza biti prisutna i u narednoj godini.

Ostaje da se vidi kako će izgledati prodajni bilansi na kraju tekuće godine i koliko su nedaće sa elektronskim komponentama i korona virusom uticale na prodaju u automobilskoj industriji.

AutoRepublika

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments