1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo beleži rast prodaje već 10 meseci u nizu
Volvo beleži rast prodaje već 10 meseci u nizu
1

Volvo beleži rast prodaje već 10 meseci u nizu

191
1
Podelite sa prijateljima:

Skandinavci očito nemaju značajnih problema u vezi sa korona krizom. 

Volvo je saopštio globalne prodajne rezultate za april i imaju čime da se pohvale – već deset meseci u nizu beleže rast isporuka. Švedski proizvođač je u toku prethodnog meseca dostavio 62.724 vozila, što je daleko veći uspeh nego u istom mesecu prošle godine (31.760). U Volvou ističu da su u aprilu ubeleželi posebno dobar rast u Evropi i SAD.

U Americi je prodaja gotovo „eksplodirala“ sa 185% rasta. Volvo je sa one strane Atlantika prodao 11.036 vozila, a najpopularniji modeli bili su XC90 i XC60. Slično je bilo i u Evropi, gde je došlo do uvećanja od 178%. Na Starom kontinetu je indeksirano 25.816 registracija, a većina ovih četvorotočkaša otišla je u Veliku Britaniju, Nemačku i naravno matičnu Švedsku.

Najveće pojedinačno tržište za Volvo ostaje Kina. Ovde je ostvaren rast prodaje od 11% i ukupno je isporučeno 16.453 vozila. U Kini su vrlo popularni modeli XC60 i S90 koji se i proizvode u tom delu sveta.

Kada je reč o najpopularnijim modelima Volvoa u prethodnom mesecu, na prva tri mesta su sve pripadnici SUV game. Na čelu kolone je XC40 sa 19.833 prodata vozila, sledi XC60 uz 17.295 registracija, dok je na trećem mestu veliki XC90 koji je stigao do 9.371 kupca na globalnom nivou.

AutoRepublika 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Filip

Vidim spekulacije da će Geely izvesti Volvo na berzu (da l Stokholmsku ili Amsterdamsku, pitanje je). Kako li će tek onda da eksplodira poslovanje, kad prikupe milijarde dolara od emisije i krenu u agresivno ulaganje u EV portfolio…