1. Home
  2. Vesti
  3. Audi će zadržati osobenu masku hladnjaka i u eri električnih automobila
Audi će zadržati osobenu masku hladnjaka i u eri električnih automobila
0

Audi će zadržati osobenu masku hladnjaka i u eri električnih automobila

158
0
Podelite sa prijateljima:

Ideja rukovodstva nemačke premijum marke Audi podrazumeva da će karakteristična rešetka hladnjaka opstati, ne samo na paleti elektromobila u nastajanju, već i na svim bespilotnim, autonomnim prevoznim sredstvima koja se u budućnosti budu pojavljivala s Audijevim bedžom.

Iako su u javnost već ispucani zaveti Audija u vezi napuštanja motora s unutrašnjim sgaorevanjem, i to s početkom za već pet godina, to nikako ne znači da će propoznatljiva rešetka hladnjaka završiti u istoriji s njima. To važi kako bi se održao estetski momenat, a nikako zbog toga što je takav detalj bitan za tečan rad električnih i bespilotnih vozila. Dakle, nakon 2026. godine se više u gami Audija neće pojavljivati modeli koji konzumiraju fosilna goriva, a to se odnosi i na hibride, a ne samo na stare dobre dizele i benzince.

Audi planira da postupno ugasi ponudu konvencionalnih automobila, tako što počev od navedene godine više neće nuditi zamene konkretnih pulena. Ako se bude dosledno istrajalo u realizaciji aktuelnih planova, svaki novi Audi će biti električni, što znači da će i hibridi biti uskoro uklonjeni s proizvodnih traka.

Pa opet, iako bi neko pomislio da s potrebom, umire i perspektiva Audijeve maske hladnjaka, to se neće desiti, kao što se nije ni desilo već kod mnogih proizvođača. Plasmanom maske određenog oblika, kreira se jedinstveni korporativni identitet, što igra veliku ulogu u pozicioniranju brenda.

Što se tiče šire aplikacije Audijeve maske, ona će naći primenu i na samovozećim automobilima, doduše i ovde s istom funkcijom, a koja se tiče izdvajanja iz konkurencije. Sve ove informacije smo saznali zahvaljujući tekstu u američkom specijalizovanom magazinu Motor Trend.

AutoRepbulika

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments