1. Home
  2. Vesti
  3. Audi zabeležio odličnu prodaju u junu, očekuju bolje rezultate u drugom delu godine
Audi zabeležio odličnu prodaju u junu, očekuju bolje rezultate u drugom delu godine
0

Audi zabeležio odličnu prodaju u junu, očekuju bolje rezultate u drugom delu godine

221
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je u junu na globalnom nivou prodao 166.700 automobila, što je rast od 1,7% u odnosu na rezultat ostvaren prethodne godine. 

Rast prodaje je u svakom slučaju odlična vest za čelnike ove marke, s obzirom na to da su do sada imali tešku godinu. Od početka godine Audi je prodao ukupno 906.200 vozila, što je pad od 4,5% naspram prethodnih rezultata. Ipak, proizvođač sa „četiri prstena“ veruje da će se stvari do kraja godine preokrenuti, pre svega zbog najavljenih noviteta koji će uskoro biti dostupni na tržištu.

Odlična prodaja u junu ubeležena je u Kini (+22%) koja ostaje najveće tržište za Audi. U prethodnom mesecu na globalnom nivou došlo je do velikog rasta potražnje za Audijem A8 (+53,2%), a SUV gama još jednom je pokazala svoju snagu sa odličnom prodajom – Q2 (+46,2%), Q5 (+32,1%) dok je Q3 zabeležio rast prodaje od 51% u Evropi!

Ukupno, Audi je u junu na Starom kontinentu prodao 76.050 automobila, što je pad od 3,4%. Prvu polovinu godine Audi u Evropi takođe zatvara u manjku (4,5%), a ukupno su isporučili 419.450 vozila. U Nemačkoj se 152.431 kupac odlučio za Audi (-3%), a ozbiljan pad prodaje zabeleže je u Velikoj Britaniji gde je kupljeno 81.196 automobila Audija – čak 9% manje nego lane. Pozitivna vest u Evropi za nemački brend jeste rast prodaje u Francuskoj (+5,4%) gde je isporučen 30.141 primerak.

Kinezi su u prvoj polovini godine kupili 312.502 Audija, od čega je u junu prodato 58.877. Audi nastavlja sa odličnom prodajom u Kini uz rast od 1,9% za pvih šest meseci ove godine.

U SAD Audi je u proteklom mesecu prodao 19.409 automobila, što je blagi pad od 0,3%. Nešto lošiji rezultat je na krupnijem planu u periodu januar-jun gde je nemačka marka isporučila 101.440 vozila (-6%).

Iako većina brojki govori negativno u poređenju sa prošlom godinom, čelnici Audija su sigurni da će uspeti da preokrenu stvari počevši sa julom. Navodi se da se i dalje osećaju posledice WLTP udara, ali da će dolaskom novih modela uspeti da poguraju prodaju i ostvare bolji rezultat nego što je to bio prošle godine.

AutoRepublika 

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments