1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Rasklopio Hyundaijev SUV i pokazao zašto valja samo prvom vlasniku! (VIDEO)
Rasklopio Hyundaijev SUV i pokazao zašto valja samo prvom vlasniku! (VIDEO)

Rasklopio Hyundaijev SUV i pokazao zašto valja samo prvom vlasniku! (VIDEO)

34.05K
12
Podelite sa prijateljima:

Ruski mehaničar i bloger ili jutjuber je rešio da za potrebe pripreme video materijala, na sastavne delove dezintegriše azijski krosover Hyundai Creta i da jasno pokaže i argumentuje vredi li novca koji proizvođač za njega traži. Odmah da kažemo da je ovaj SUV, poznat i pod imenom ix25 za broj manji od modela koji smo i mi poznavali pod oznakom ix35, a da je njegova cena u Rusiji na nivou od 12.900 evra. 

Dimenzije modela Creta su sledeće: dužina 4.270 milimetara, širina je 1.780 mm, dok je visina na nivou od 1.630 mm. Međuosovinski razmak je na koti od 2.590 mm, pa je kao takav na samom pragu C segmenta, ili se možda može ubaciti i u B+ kategoriju.

Kako bilo, video koji možete pogledati na kanalu Youtubea zvanom Club Service, prikazuje Ilju Sviridova kako Creta, kao prošlog meseca najtraženiji krosover na ruskom tržištu funkcioniše, funkcioniše i šta nudi. Kao sastavni deo testa je sprovedeno i rastavljanje četvorotočkaša nakon čega je autor zaključio da se ovde radi o „automobilu dobrom za prvog vlasnika“.

Na rastavljanje testnog vozila blogera nije podstakla nikakva posebna sumnja u vezi korejskog proizvoda, već je to predviđeno njegovom metodologijom testiranja. Demontirao je pogonsku jedinicu i sistem oslanjanja, da bi onda podigao vozilo na nosačima dizalice.

Ispostavilo se da je u kritičnoj zoni oko vrata, anti-korozivna zaštita praktično nepostojeća i da nedostaje zaptivnog materijla. Pred toga, problem s mogućnošću preveremene pojave rđe je donekle izražen i u podvozju, jer je zaštitni sloj nanet tek mestimično.

Dalje, specijalista je izrazio svoj sud i o samom motoru korejskog krosovera. Testna Creta je bila opremljena dvolitarskim četvorocilindarskim benzincem kodne oznake G4NA, a koji vozaču na raspolaganje stavlja konjicu od  150 „grla“. Ova jedinica je opremljena mlaznicama za gorivo kako bi se motor sačuvao od pojave neželjenih efekata. Međutim, modernizacija se nije ispostavila pogotkom jer se i dalje događa da nečistoće i razne čestice ulaze u cilindre.

Pored toga, predmet kritika je bio i automatski menjač koji prema mišljenju Ilje Svirdova zahteva ulje izuzetnog kvaliteta i takođe je poznat po nemirnom radu i vibracijama.

Nije ceo izveštaj prožet samo kritikama. Pohvale je zaslužila zvučna izolacija motornog prostora koja se sastojala od materijala koji upijaju buku. Poznati bloger je ostao iznenađen i dovoljnom količionom izolacionog materijala u smislu zaštite od vibracija krosovera, originalno nastalih u podvozju.

Sve u svemu, Svirdov je zaključio da je ultra-popularni krosover dobar izbor jedino za prvog vlasnika, pod uslovom da je nameran da ga se otarasi nakon prevaljenih, ne više od sto hiljada kilometara. Pride je čovek naglasio i da je, spram onog što je video, cena koju je odredio konstruktor, a koju smo kao početnu cifru uneli u uvod teksta, preterano visoka.

Za kraj ostaje još samo da se zapitamo šta bi Svirdov rekao da je rasklopio „naš“ Tucson ili dolazeći Sportage koji su na gornjoj granici C segmenta, ali i bukvalno tri puta skuplji od žestoko kritikovane Crete!

Pogledajte video klip.

AutoRepublika

(34049)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Rastavi ti pajdo malo Ladu pa da vidimo gdje smo i šta smo?

Rikošet
don

I šta kaže?

Balkanboj

Iz neke kurioznosti volim ovakve tekstove.
Posebno kad Auto Bild rastavi od života neki automobil posle 100k pređenih na testu.

I upravo vozila iz Azije (japanci posebno) imaju mršavu antikorozivnu zaštitu.

Potrošna roba, za jednokratnu upotrebu.

moron

Sve se slažem.

Zoca

Jeste i bice.

djole

Dakle, zaključak je da žena može da bude i iz Tunguzije, nije problem ako decu napravi komšija, ali auto, auto mora da bude iz Nemačku, bre!

Akal

To je bilo pre 30 god, a sad se ti iz Nemacku sklapaju u Kini.

moron

Ovaj video ( negde počev od sedme minute ) je malo nesaglasan sa opisom onoga što je on uradio.

don

Ne odgledah, jel ga znao sastaviti?

BB

Auto otpad, više se izme za dijelove 😉

Pogotovo ako nije njegov 🤣😂🤣😂

EksOuner

Ovi iz nizih klasa su dobri do 200 hiljada km i nekih 7 godina eksploatacije, posle toga polako ga stizu bubice, znaci pozeljno resiti se do tad. Ostalo bez nekih zamerki, nekad bio budzet auto i vredeo je svaki dinar, danas su se popravili, ali i poskupeli i pitanje je vredi li ulozeno/dobijeno. To mora neko od vlasnika da nam prenese iskustva.