1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Cene za Peugeot 308 u domovini od 25 do 45 hiljada evra
Cene za Peugeot 308 u domovini od 25 do 45 hiljada evra

Cene za Peugeot 308 u domovini od 25 do 45 hiljada evra

4.29K
22
Podelite sa prijateljima:

Prethodne večeri je stigla vest iz Francuske da Peugeot otvara knjigu porudžbina za novi heč 308. Kupci ga mogu naručiti u varijanti pogonjenoj turbobenzinskim ili turbodizel motorima, i kao dopunjivi hibrid. Najavljen je i početak isporuka na matičnom tržištu za septembar. Nemamo podatke za naše tržište.

Svi motori koji su obećani da će se naći u izboru, još prilikom inicijalne prezentacije noviteta su zaista i na raspolaganju kupcima, što se odnosi i na dve verzij plug-in hibrida, one sa 180 i 225 konjskih snaga. Opremljene su baterijomo kapaciteta 12,4 kWh bešumnu autonomiju od 58 do 60 kilometara, mereno saglasno pravilima definisanim u WLTP ciklusu.

Dopunjivi hibridi su jedina izdanja koja računaju na snažne motore u gami nove 308-ice. Proizvođač je ograničio ponudu konvencionalnih izvođenja na elementarnu ponudu. Tako je moguće dobiti verziju s oznakom 1.2 PureTech i 110 ili 130 konjskih snaga, kao i jedinu dizel alternativu, onu koja je indeksirana s 1.5 BlueHDi. Ona razvija 130 konjskih snaga. Osmostepeni automatski menjač je dostupan, kako za benzince tako i za dizele, ali samo one sa 130 „grla“.

Tabelu s paketima opreme i cenama, to jest izloženim verzijama smo objavili na kraju članka, ali verujemo da je vredno pomenuti i koja oprema je podrazumevana u ponudi.

Tako osnovni paket Active Pack nudi autonomno kočenje u kritičnim situacijama, pomoć u održavanju pravca kretanja, nadzor nad koncentracijom vozača, raspoznavanje saobraćajnih znakova, pomoć pri parkiranju vožnjom unazad, dvozonski klima uređaj, digitalnu instrumentaciju s desetoinčnim ekranom, uz još jedan iste veličine za multimedijalni sistem (uz osetljiv na dodir ekran). Felne su prečnika 16 inča, rasveta je u LED tehnologiji i dodate su i još neke bazične, a veoma korisne stavke.

Naredni paket je bogatiji za prednje senzore, broj veće felne, kameru na prednjem kraju vozila, ambijentalno osvetljenje i navigacioni uređaj, između ostalog. Na sve to, Allure sadrži i adaptivni tempomat, nadzor nad saobraćajem u mrtvom uglu, bežično punjenje telefona i upozorenje na dolazeći saobraćaj prilikom isparkiravanja vožnjom „u rikverc“.

GT i GT Pack (najprestižnije verzije) dodaje se matriks tehnologija farova, naplacio od 18 inča, digitalna instrumentacija s trodimenzionalnim efektom, grejani volan, aluminijumske papučice, nebo crne boje, premijum muzički sistem Focal s deset zvučnika, elektropokretana sedišta koja nude i grejanje, ali i masažu…

Model Active Pace Allure GT
Petrol PureTech 110 ks 6st menjač € 24,800
Petrol PureTech 130 ks 6st menjač € 26,200 € 28,200 € 29,000
Petrol PureTech 130 ks automatik € 28,200 € 30,200 € 31,000 € 33,000 34,600 €
Diesel BlueHDi 130 ks 6st menjač € 28,700 € 30,700 € 31,500
Diesel BlueHDi 130 ks automatik € 30,700 € 32,700 33.500 € 35.500 € € 37,100
Plug-in hibrid 180 ks 36,800 € 38,600 € € 39,400 € 41,400
Plug-in hibrid 225 ks 43,300 € 44.900 €

AutoRepublika

(4287)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

22 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Preskupo je ovo, meni, za pežo. Interseantno je kako im je danas bazni Active Pack ( tako piše u tekstu ), do juče je to bio Acces, pa Active, a Active Pack je došao tek kasnije kao nadogranja. Dakle, bio je tek treći, a sada im je to kao prvi. Ako se neko seća kada se pojavio 3008 mk2 (krajem 2016. ) baznjak je imao čak i plastični volan, bio je bez centralnog tableta, bez onih „klavijatura“, bez …Bio je go kao crkveni miš. Ovaj sada 308 mk3 u trećem paketu nudi i adaptivni tempomat, što do sada Allure kod… Pročitaj više »

Bokan

Mnogo je kume

Dude

Za cenu osnovnog 308 kupis 2 Fiata Tipo.
Nisu bas za poredjenje, al’dvaput je dvaput. I u Srbiji i u Francuskoj.

BB

Nije dvaput nego Fiat i po 😉. Tako čitaš Fiat Tipo

don

I sad zamisli koji je to odličan propagandni slogan za ex yu?! Ali oni ne iskoriste taj štos… novi Fiat Tipo je Fiat i po! Za samo Xy hiljada eura….

Luna

Dodas 10k i vozis Teslu sa 400ks automobil tablet a ne 1,2 manuelni u 2021

J4ZZ3R

Sacekajte, cene u Fr nemaju blage veze sa cenama kod nas, samo dzabe trošimo tastature 🙂 Ono sto me dojmi je odlična opremljenost, čak i u početnođ paketu, a Allure je verovatno sweet spot s obzirom na obilje bezbednosne opreme, ali i analogne instrument ensto će ceniti mnogi. Imam digitalni kokpit i na Civicu u rudimentarnom izdanju i u 2008 (u 3d izdanju), ali mislim da je najkorisnija opcija prikaz navigacije na instrument tabli, ostale dzidza bidze nakon mesec dana se ni ne primecuju. Inace 308 mi je kandidat za zamenu Civica, mada mislim da cu ako Bog da sacekati… Pročitaj više »

don

Ti suti, čekamo tvoje testove mjesecima, obecajes kao političar i ispunjavas obećanja kao političar. Da nećeš možda u politiku?🤪🚩

J4ZZ3R

Evo obećavam, svečano i javno da ako Bog da do 30. Juna cu poslati oba testa redakciji, a oni ako pošalju honorare pa makar Berlingom u dzakovima i neobeleženim kovanicama, poslali su, ako ne… , CAR JAO, CAR COMMUNISTS, HUSSO & HASSO DRIVE, DRIVE BRIBE, CAR NON BLONDIE, BALKAN BANDITEN, BAD BLUE BOY RIDES., ABSOLUTE BEGINNER REVIEWS, SMOR AUTO CHANNEL, AUTO MONARHIJA, CAR CREEP…moraš mi ti pomoći da izaberem ime, ti živiš hiljadu godina… sigurmo si znao cerku od Emila Jelineka, godjicu Mercedes… Tako neko lepo ime za kanal da mi nadjes, 🙂

don

Al budem imao inspiraciju, inače moron, čaše, pa nek doziva Musu s onog svijeta, taj je inspirativan 100%. A vidim da mora stranjsko ime….

Izmenjeno 2 godine pre od strane don
J4ZZ3R

Globalni su nam planovi 🙂

mkm

Upitno je dali ce cena CIvica biti normalna kad je pocetna cena Jazz-a 24.000 eura

moron

Ali je taj jazz klasičan hibrid, a na primeru novog jarisa možeš da vidiš kako je jeziva razlika cene nehibrida i hibrida. Bar 6.000.
Otuda šok sa cenom novog jazza, koji je u Evropi dostupan samo kao hibrid.
A da je skup i preskup, jeste.

don

Udar na normalni auto, da lakše sjednes na dildu.
Zbog sjebane psihe nakon takve pljačke i općeg dogovora proizvođača o dizanju cijena da narod plati korona krizu, prebacivanje na dilde, pitam se ko normalan kupuje nova auta?! Ali su i polovna ima digli cijenu. Kako je rekao Caco u kamiondzijama, novima Cena leti pa i starima ripa.

J4ZZ3R

Civic ce imati klasicnu benzinsku varijantu

TheStig

Francuzi formirali cijene pod dejstvom halucinogenih supstanci. Al’ valjda u svojoj drzavi mogu da naplacuju premiju. Koliko se sjecam da je dosadasnji 308 isao za oko 22-23 000 evra u gt line opremi automatik. Ako novi bude preko 25 – 26 000 evra za istu opremu bice tough sell iako fenomenalno izgleda.

Stef

No brige, naći će se ko će da ga buy it.

Robi

Malo cilindara za mnogo para. Uglavnom,ko ima ove pare,neka kupi,novo je novo. Za mene,licno,ne vrede iznad 17.000€, i to bi bila neka puna kapa…

Robi

Novi Megane nabili skoro na oko 20.000….pa tesko da ce se kupovati ovde…

Rikošet

Prije samo par godina ovako je izgledao cjenovnik Passata VII, a sad je to nivo kompakta…

igi

Za prosečnu neto francusku platu od oko 2000€, najjeftiniji je jedna godišnja plata. Deluje sasvim ok, a da ne pričamo o onima koji zarađuju malo više.

don

Vecina ne uzima za gotovinu, neg na rate, ližu, i na kraju popuse. Mjesečno im je lizanje par sto eura,ako novi poskupi nekoliko hiljada, rata im je 30 tak viša pa idu logikom da se to ni ne osjeti. Firme ližu takodje. Pezo je nadrealan sa cijenama. Ko normalan hoće kupiti pezo?🤪🤪🍻

Izmenjeno 2 godine pre od strane don